Могат ли да навредят капките за нос?

Прекомерната или прекалено честа употреба на капки за нос може да доведе до увреждане и удебеляване на носната лигавица. Препоръката на специалистите е всеки пациент с дългогодишен хроничен ринит, затруднено носно дишанеили хипертрофия на лигавицата да се обръща към риноларинголог.

Добре е да отличаваме баналната хрема от ситуацията, когато запушеният нос се комбинира с тежест и болка при навеждане в областта очите или челото. Това говори за разлика между атмосферното налягане и налягането в синусите, предизвикана от наличие на гной и изисква специализирана намеса, а не самолечение.

Изкривената носна преграда и неправилната употреба на капки за нос са фактори, които водят до хронифициране на УНГ проблемите. Физиологичното възстановяване на носната кухина при наличение на удебелена лигавица, носна полипоза или изкривена носна преграда може да се извърши хирургично. В Хил клиник намесата е изключително ефективна, безболезнена, еднодневна хирургия с кратък възстановителен период. Манипулацията води до повишаване качеството на живот и комфортното дишане на пациента.

За консултация попитайте за свободен час на 02 439 3131.

Етикети: ,