Проф. Пандев пред APTS в Япония

На ендокринния хирург проф. д-р Румен Пандев беше оказана честта да изнесе две лекции пред аудиторията на Asia-Pacific society of Thyroid Surgery (APTS). Конгресът на престижната асоциация през 2017 г. се проведе в Окинава, Япония и събра светилата в тироидната хирургия. Основната тема на събитието беше формулирана: Мултидисциплинарен напредък при терапия на рака на щитовидната жлеза. Диагностика и лечение при съвремената щитовидна хирургична терапия.

щитовидна жлеза ЯпонияНаучните доклади на проф. Пандев на тема „Реоперации при първичен Хиперпаратиреоидизъм“ и „Проследяване на пациенти с папиларен тиреоиден карцином в България – без оперативно лечение“ предизвикаха голям интерес. Той получи лично поздравления от проф. Иширо Ито и проф. Акира Миаучи от Япония, създатели на концепцията за проследяване на болни с рак на щитовидната жлеза без хирургично лечение.

23131787_693435037532406_1104806385160380458_nСпоред организационният комитет на Конгреса проф. д-р Румен Пандев (София, България) и д-р Акира Мияучи (Кобе, Япония) са двамата участника с най-висока активност в дискусиите. Всичко това показва, че в лицето на проф. Пандев българската медицина има учен и практик в областта на хирургията на щитовидна жлеза на световно ниво.

Пандев хирург щитовидна жлеза рак

 

Етикети: , ,