5 трика, които да знаете ПРЕДИ и СЛЕД микронидлинг

Радиочестотният микронидлинг се прилага с цел ремоделиране на подкожната тъкан и обновяване на повърхността й. Наколко седмици след процедурата се наблюдава повишено производство на колаген и еластин и стягане на кожата. Reverso се смята за алтернатива на оперативния лифтинг процедура – максимално безболезнена, но интензивна и резултатна, подходяща за всеки тип кожа процедура.

  1. ПОДГОТОВКАТА

Преди да пристъпите към процедурата е добре да огледате календара си. Наближават ли важни дати – семейни събития, големи празнества, ваканции, по време на които ще се излагате интензивно на слънце? Със сигурност е добре да планирате своя радиочестотен микронидлинг с 4-5 дни отстояние от такива събития. При активен херпес или възпаление в зоната на третиране не се пристъпва към процедура. Абсолютно противопоказание е наличието на медицински електронни импланти.

2. КОЗМЕТИКАТА

Отделете козметика, съдържаща ретинол или киселина AHA и не я ползвайте седмица преди микронидлинга си. Препоръката е да се избягват и депигментиращи агенти.

3. ПРОЦЕДУРАТА

По време на процедурата може да усещате лека болка или дискомфорт, защото всеки пациент има различно ниво на търпимост. Може да помолите своя лекар да направи един „пробен шот“ и след това да направи пауза. Така ще може да се подготвите по-добре за това, което ще усещате по време на микронидлинга. Но поставения предварително обезболяващ продукт в общия случай ще направи процедурата поносима. Използва се индивидуален стерилен накрайник, което гарантира максимално ниво на хигиена и анулира риска от предаване на инфекции.

4. ПОСЛЕДВАЩАТА ГРИЖА

Използвайте нежно измиващо средство, в никакъв случай не почиствайте лицето със скраб или агресивен продукт. Не забравяйте своята слънцезащита и нещо по-важно – подновявайте я на всеки няколко часа. Избягвайте горещите душове, сауната, масажите в зоната и активния спорт за няколко дни.

5. РУТИНА

Включете арника крем в своята рутина за кожата, за да й помогнете да се възстанови по-бързо. Очаквайте следващите 2-3 дни да имате леко подуване на третираната зона. Нанасяйте хидратиращи продукти, които ще се отразят успокояващо. Разбира се силно препоръчваме да носите слънцезащита, която да подновявате на всеки няколко часа през деня.

Следвайте тези съвети, за да получите максимален антиейдж и ремоделиращ ефект на лицето или тялото. За повече информация преди вашата микронидлинг процедура с Reverso ни позвънете на 02 439 3131

Етикети: ,