5 въпроса за манделовата киселина


 

 

 

 

 

 

 

Какво представлява манделовата киселина?

  • Тя спада към AHA, най-нежните киселини за пилинг и затова е много популярна. В сравнение с другите киселини има по-големи молекули, които съответно проникват по-бавно в дълбоките слоеве на епидермиса и затова не причинява раздразнение. Извлича се от бадем (Amygdalus Communis var Amara).

За кого е подходяща?

  • Ако имате акне, мазна кожа, комедони или неравномерен тен манделовият пилинг може да окаже благотворно влияние. Не е препоръчителен, ако страдате от атопичен дерматит, псориазис. При всички останали случаи, при всички фототипове може да се прилага, разбира се след консултация с дерматолог.  Подходяща е за хора, които търсят противовъзпалителен и антибактериален ефект. Мъжете я предпочитат, защото не раздразнява кожата на лицето при бръснене. И нещо много важно – терапията няма да предизвика фоточувствителност, затова може да се прави и през летните месеци.

Какво е действието й?

  • След терапия с манделова киселина може да очаквате регулация на омазняването, облекчаване на възпаленията, успокояване на акнето. Също така ще се радвате на изравнен тен и изсветлена кожа, благодарение на специалния регулиращ меланина ензим, който тя съдържа. Действието на всеки химичен пилинг зависи от концентрацията на киселината и pH-то на кожата. Професионално извършената процедура ще бъде съобразена със състоянието на кожата, затова оставете всичко в ръцете на нашите специалисти.

Манделовият пилинг, който извършваме в Хил клиник, е процедура, в която ще подейства при повечето кожни проблеми. Тя е добра както за успокояване на акнето и намаляване на комедоните, така и за подмладяване и овлажняване на кожата, а също спомага да се премахнат хиперпигментациите. Към нейната универсалност можем да добавим и възможността да се прави през всички сезони.

Ако вече сте убедени в преимуществата на манделовия пилинг и сте решени да опитате неговото благотворно влияние, позвънете на 02 439 3131. 

Етикети: , ,