Акне и поствъзпалителни хиперпигментации

Статистиката сочи, че от акне и свързаните с него поствъзпалителни хиперпигментации страдат около 10% от населението. Първите признаци на заболяването се появяват около 12-13 годишна възраст и засягат най-често момчетата. Във възрастовата група над 20 години обаче, от акне страдат предимно младите жени.

В Хил клиник за консултация с дерматолог най-често идват дами, които търсят решение за следите, които акнето е оставило по кожата им. След преминаване на острата фаза, лицето има неравности, белези, пигментиране. Голямата им грешка е, че са се лекували продължително време сами, по съвет на приятелки или от социалните мрежи. Влошаването на състоянието им ги кара в края на краищата да се обърнат към лекар за помощ. Закъснялата консултация, дори след назначаването на подходяща терапия в този случай, не води до бързи резултати. Важно е да се знае, че повлияването на последиците от неправилно лекувано акне отнемат повече време и изискват повече търпение и постоянство. Определянето дълбочината на пигментациите е важна, за да се избере подходящ метод за изравняване тена на кожата.

Дерматолозите на Хил клиник имат огромен опит и са изградили работещи протоколи за третиране на акне и поствъзпалителни хиперпигментации. Спрямо тях могат да се комбинират медикаментозни, инжекционни, апаратни и чисто козметични процедури, съчетани с домашна грижа и допълнително суплементиране. Част от грижата за акнеична кожа се извършва от специалист в клиниката, но другата част е у дома. Измиването, нанасянето на продукти по предписание от лекар, както и задължителното поставяне на слънцезащитен крем остава задължение на пациента.

Независимо в кой стадий е вашето акне, обърнете се за съвет към дерматолог навреме!

Позвънете ни на 02 439 3131

Етикети: , , ,