Алфа хидрокси киселини в козметиката

AHA киселините (алфа хидрокси киселини), наричани още плодови киселини, са органични вещества, които са естествена съставка на много плодове, зеленчуци, има ги и в млякото. Основната роля на пилингите с алфа хидроски киселина е намаляване на PH на кожата, ексфолиране на мъртвите клетки, подмладяване и хидратация.

С най-ниска молекулна маса е гликоловата киселина, която се добива от захарна тръстика. Най-голяма молекула има манделовата киселина. Очакван ефект при приложението им е клетъчното подмладяване, което води до намаляване на пигментацията,  редуциране на акнето, свиване на порите и изглаждане на бръчките.

От различната им концентрация (между 5% и 40%) зависи в каква дълбочина на кожата ще проникнат и съответно какво действие ще имат. Когато използваме по-ниска концентрация АНА киселините ще окажат хидратиращ, освежаващ и омекотяващ ефект. Те успяват да трансформират кератина от епидермиса в аминокиселини, които спомагат за хидратацията и еластичността на кожата. В същото време стимулират и синтеза на мукополизахариди, което допълнително осигурява влагозадържащ резултат. Средни концентрации са подходящи за отстраняване на леки кожни дефекти и несъвършенства. Високите концентрации са препоръчителни при наличие на дълбоки бръчки, хиперкератинизация или белези.

Химичният пилинг с плодови киселини е отличен избор при:

  • повърхностни белези
  • разширени пори
  • слънчеви петна
  • повяхнала кожа
  • бръчки и линии

Изборът на подходяща по вид киселина, съответна концентрация и прецизно определено време на ексозиция изисква професионална преценка. Ако се обърнете към нашите експерти, те ще направят необходимото за постигане на желаните резултати. АНА киселините могат да се прекалено агресивни към някои видове кожа, затова се препоръчва първоначално тестване върху малък участък.

В Хил клиник специалистите ни ще определят след консултация какъв вид пилинг е подходящ за вашата кожа и на какъв период от време е препоръчително да се планират процедурите.

Позвънете ни, за да предложим веднага удобен ден и час за вашия първи пилинг с алфа хидрокси киселина: 02 439 3131

Етикети: , , ,