Бърз антиген тест за Covid – 19

Резултатите от теста, проведен в Хил клиник, могат да важат за издаване на зелен сертификат с валидност 48-часа

Хил клиник предлага бърз тест за откриване на антиген на SARS-CoV-2 от назофарингеалнен секрет за откриване на ранна инфекция. Подходящ е за откриване на евентуална инфекция до 7 дни след вероятно излагане на коронавирус. Тестът е силно препоръчителен за хора, пътували в чужбина или в район с висок риск, били в контакт със заразоносители, хора в инкубационен период или при първи симптоми. Другите тестове, които откриват антитяло, позитивират доста време след началото на инфекцията.

Препоръчваме да не приемате храна и течности час преди изследването. Резултатите ви ще са готови в рамките на 15-30 минути.

Средна чувствителност: 93.3% Средна специфичност: 99.4% *

Всеки положителен резултат следва да се потвърди с RT-PCR в контекста на клиничната картина, история за контакт с болен/заразоносител и други лабораторни и образни изследвания.

Преимуществата на антиген теста са неговата бързина, голяма точност и лесна обработка на резултатите. Тестът не е подходящ за хора, които са имали симптоми на  COVID-19  преди повече от 15 дни. Той не дава информация за имунния отговор т.е. дали пациентът е преболедувал коронавирус инфекцията.Такава информация дават тестовете за антитела, които Хил клиник също предлага.

Преди празниците се изследвайте, за да запазите семейството си здраво!

Повече информация може да получите на 02 439 3131

 

*стойностите са по информация на Abbott – производителя на Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test
Етикети: , , ,