Бърз антиген тест за Covid – 19

Хил клиник предлага бърз тест за откриване на антиген на SARS-CoV-2 от назофарингеалнен секрет за откриване на ранна инфекция. Подходящ е за откриване на евентуална инфекция до 7 дни след вероятно излагане на коронавирус. Тестът е силно препоръчителен за хора, пътували в чужбина или в район с висок риск, били в контакт със заразоносители, хора в инкубационен период или при първи симптоми. Другите тестове, които откриват антитяло, позитивират доста време след началото на инфекцията.

Препоръчваме да не приемате храна и течности час преди изследването. Резултатите ви ще са готови в рамките на 15-30 минути.

Средна чувствителност: 93.3% Средна специфичност: 99.4% *

Всеки положителен резултат следва да се потвърди с RT-PCR в контекста на клиничната картина, история за контакт с болен/заразоносител и други лабораторни и образни изследвания.

Преимуществата на антиген теста са неговата бързина, голяма точност и лесна обработка на резултатите. Тестът не е подходящ за хора, които са имали симптоми на  COVID-19  преди повече от 15 дни. Той не дава информация за имунния отговор т.е. дали пациентът е преболедувал коронавирус инфекцията.Такава информация дават тестовете за антитела, които Хил клиник също предлага.

Повече информация може да получите на 02 439 3131

 

*стойностите са по информация на Abbott – производителя на Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test
Етикети: , , ,