Често уриниране при мъжете

Уриниране между 4 и 7 пъти дневно уролозите считат за нормално. Учестеното ходене до тоалетната (седем и повече пъти за 24 часа) може да се дължи на различни патологични причини и точното им установяване става след посещение при лекар, скрининг и изследвания.

Често уриниране, особено придружено с болка, е срещан проблем при по-възрастни мъже. Инфекции на пикочните пътища, камъни в бъбреците и най-вече проблеми с простатата могат да са основната причина за него. Нарасналата по обем простатна жлеза оказва натиск върху уретера и спира потока на урина. Пикочният мехур реагира с по-чести позиви и напрежение. Симптомът на учестеното уриниране без болка също може да е страничен ефект при прием на някои лекарства или да е признак на диабет.

Повечето мъже, които изпитват неудобството на често уриниране, както и слаба струя, труден старт на процеса, парене, болка или многократно нощно ставане, следва да се обърнат към уролог. Не отлагайте прегледа, запишете си час още сега в Хил клиник – 02/439 3131.

Етикети: , , ,