Д-р Георгиев обучава в енуклеация на простатата колеги от Ереван

Урологът от Хил клиник д-р Георги Георгиев от години ползва специален метод за безкръвно отстраняване на увеличена простата. Експертизата му високо се цени от неговите колеги и наскоро той гостува на Централната военна болница в Ереван, за да проведе курс по лазерна урология на простатна жлеза.

Методът „енуклеация“ при лазерно лечение на ДПХ е основна техника на работа в Хил клиник, а д-р Георгиев е усвоил всички тънкости от испанския уролог д-р Фернандо Санча. Терминът „енуклеация“ (Lat.) означава вид хирургическа интервенция за пълно отстраняване на закръглени образувания или органи.

Защо обаче методът е толкова специален и толкова добър, разкрива самият д-р Георгиев: „Битува разбирането, че операцията на простатата е опасна и рискована, но това в никакъв случай не се отнася за лазерната хирургия. При енуклеацията навлизам с изключителна прецизност между уголемената простата и нейната капсула с лазерния лъч. Енергията на лазера отделя хиперплазиралата тъкан от обвивката и практическа цялата простата попада в пикочния мехур. Там с помощта на мощен морселатор простатната тъкан се разбива и в последствие се изважда извън тялото.

Техниката ми е Ен-блок холмиум лазер простатна енуклеация с ранно апикално освобождаване и има безотказен резултат. Прилагам я от години и стотици пациенти се радват на добро здраве и силна струя, благодарение на лазерната операция. Хубавото е, че не отнема много време, за 30-40 минути в общия случай приключвам манипулацията. Пациентът не е с пълна упойка, което е за предпочитане при по-възрастни мъже и такива с придружаващи заболявания. Всички я понасят много добре и още на следващия ден са изписани и се възстановяват в домашна обстановка. Няма ограничение в обема на жлезата, а обратното – особено подходящо е да се приложи именно тази техника при простати над 150гр. Енуклеацията се отличава сминимална инвазивност и безкомпромисни постоперативни резултати, което я прави интересна за широк кръг уролози. С радост споделям опита си, за да могат повече лекари у нас, а и извън България да усвоят този метод в полза на пациентите ни.“

Събитието беше повод и за интервю в арменска телевизия:

 

За контакти с д-р Георги Георгиев позвънете на 02 439 3131 или ни пишете на contact@hillclinic.com

Етикети: ,