Д-р Ванеска пред puls.bg: Със свръхзвуково отслабване губим между 3 – 8 см

– Д-р Ванеска, можем ли да вярваме на апаратното отслабване? Какви резултати можем да очакваме от различните апарати, създадени с тази цел?

Медицинска техника, създадена за целенасочено премахване на подкожните мазнини  и оформяне на тялото, има отдавна. За съжаление, досега резултатите от терапиите не бяха това, което пациентите очакват. Науката се фокусира върху проблема и на базата на многогодишни проучвания и разработки се достигна до апаратите, с които разполагаме днес. Те са максимално ефективни и в същото време безопасни. Ако една дама се е подлагала на апаратно отслабване преди пет години и дойде на процедура днес ще забележи голяма разлика, както по отношение резултатите, така и що се отнася до усещането по време на самата терапия.

 – Какво представлява свръхзвуковото отслабване и защо се смята за „писък“ в индустрията? Новото в тази апаратура „де факто“ е използването на звуковите вълни, а не на инфрачервените лъчи, така ли е?

Приложението на свръхзвуковите вълни е наистина революция и се различава принципно от действието на инфрачервените лъчи, които имат изразен топлинен ефект. В най-новия апарат се използват студени свръхзвукови вълни. Достига се и се поддържа терапевтична процедура 39-42 градуса, което е приятно и комфортно за пациента. Третират се само мастните депа, като запазват околните тъкани  незасегнати. Това прави технологията  безопасна за здравето, което за мен като лекар е от изключителна важност. Практически тези вълни създават вибрации, които разкъсват мембраната на мастната клетка и тя се евакуира от тялото посредством лимфната система. Тоест изисква се определен период от време, в което организмът изхвърля обработените мазнини. Това е и причината процедурите да се правят през зададен от специалист интервал. Постепенната елиминация на локалните мастни депа осигурява и трайността на ефекта след преминаване на цялостния курс. Технологията е известна още и като „неоперативна липосукция“.

 – Какво точно се случва в третираните области при използването на апарата, за да имаме резултата – отслабване?

Както обясних, процесът на отслабване се състои в нарушаване мембраните на мастните клетки, активация на метаболизма, интензивен лимфен дренаж и в резултат – елиминирането им от тялото. Изисква се повтаряне на процедурата 4-5 пъти. За целия курс на терапията пациентите губят между 3 и 8 см от обиколките си, разбира се резултатите са инвидидуални и зависят много от стила на живот. Обикновено подхождаме с пакет от четири процедури, извършени през 15 дни. Всяка отделна терапия е с продължителност 20 минути на зона благодарение на голямата повърхност на модула UltraSpeed. Видимите резулта може да очакваме още след първото третиране. Препоръчително е свръхзвуковото отслабване да се комбинира с прием на много вода, нискомаслена диета и умерен спорт. Бързо и безвредно се „стопяват“ локални мастни натрупвания в определени критични зони – корем, бедра, паласки, двойна брадичка, без да се губи обем в лицето или гърдите, което е нежелан ефект при отслабване чрез диета например. Желанието на дамите, които ни посещават е достигане до мечтаната фигура тип „пясъчен часовник“. В предварителните разговори е важно да се обсъдят реалистичните резултати от процедурата. Принцип при нас е да се измерват третираните зони и всеки път да се отчитат обективно резултатите.
Alma-Prime_hr

Преимуществата на апарата са насочено третиране на проблемни зони (ако имате проблем да „свалите“ излишни сантиметри от ханша или корема, например), бърз терапевтичен резултат и двойно съкратеното време на самата терапия, което е голям плюс за заети, динамични хора.

Подходящо е както за дами, така и за господа. Много мъже се обръщат към нас за лечение на адипоза (локализирано затлъстяване) в областта на шията. Тъй наречената двойна брадичка се приема като сериозен естетичен дефект от страна на „силния“ пол. Резултатите са отлични, след пакет от 4 процедури мъжът вече свободно закопчава най-горното копче на ризата си. Още повече, че апаратът има и радиочестотен накрайник, с който след отслабващите терапии се провежда специална „стягаща“ серия. Радиочестотата значително стимулира производството на собствен колаген, уплътнява и освежава зоната.

Апаратът включва и специален накрайник, с който се осъществява аблативна фракционирана „микроплазма“. Това е патентована технология за ресърфейсинг на кожата, която създава условия за заличаване на един от най-големите проблеми на тялото – стриите. Темата е в страни от нашия разговор, но интересът и към тази функция на машината също е много голям.

Цялото интервю с д-р Лидия Ванеска от Хил клиник може да прочетете тук!

Етикети: