Хил клиник предлага пълна диагностика и комплексно лечение на хъркането

Към прегледа всеки пациент получава ПОДАРЪК: Риноманометрия – изследване за проводимост на носно дишане

Проблемът с хъркането е изключително сериозен и широко разпространен. Той засяга предимно мъжете, и в по-малък процент жените.

При 60 – 70% от случаите причината за хъркането е отпускане на мускулите на мекото небце. От загубата на нормалния си тонус, мускулите се разместват и вибрират, в резултат на което се появява този звук, който наричаме „хъркане“.

Хъркането може да доведе до намаляване на потентността при мъжете, хронично главоболие и създава предпоставки за по-чести остри мозъчни инциденти – микроинсулти и др.

 

Хил клиник предлага различни видове лечение на хъркането според индивидуалното  състояние на пациента. Процедурата се назначава след обстоен преглед от нашия УНГ-специалист, професор д-р Румен Бенчев, и провеждане на комплекс от изследвания.

Лазерно лечение на хъркане (лазерна увулопалатопластика)

В случаите, когато причината за хъркането е слабостта на мекото небце, СО2 лазерът на DEKA е революционно решение за справяне с проблема. Иновативният метод на лазерна аблация с СО2 лазер е минимално инвазивна процедура с гарантирана ефективност.

Тя отнема около 20-25 минути, след което не се налага болничен престой. Процедурата се извършва с местна анестезия, което гарантира липсата на следоперативни усложнения. Не се наблюдават изменения в тембъра на гласа на пациента и той незабавно се завръща към обичайното си ежедневие.

  • Безкръвна операция с еднодневен престой
  • Категорична алтернатива на класическите методи
  • Не се налага пълна упойка
  • Незабавно освобождаване от симптомите и завръщане към обичайния начин на живот

Радиочестотна термотерапия за лечение на хъркане

Иновативна технология с изключителна ефективност. Тя е най-малко инвазивната методика, използвана в практиката, позволяваща лечение в амбулаторни условия и без какъвто и да е риск за пациента.

Процедурата се извършва с локална анестезия. На точно определени позиции върху мекото небце се въвежда фин електрод. През този електрод протича дозирано количество радиочестотна енергия, която затопля третираните тъкани.

Процедурата протича в рамките на няколко минути. След края на процедурата не се налага хоспитализация и пациентът веднага се връща към обичайния си ритъм на живот. Ефектът на терапията се проявява до 2-3 седмици след процедурата.

Хил клиник ще ви помогне да решите бързо и ефективно всеки УНГ проблем!

Ние разполагаме с модерно оборудвано отделение и опитни специалисти, които ще Ви окажат компетентна помощ и ще Ви върнат здравето и радостта от живота

Можете да запазите час за консултация още сега на (02) 439 31 31.