Какво представлява стареенето?

стареене

 

В най-общ аспект промяната в структурата и вида на кожата започва с изчерпването на нейната способност да се самовъзстановява. Причините за това са както естествени, физиологични, генетични така и заради външни фактори като дехидратация, тютюнопушене, натрупан ефект от многократни слънчеви експозиции.

UV лъчите въздействат негативно върху водата, еластина и колагена в дермата. Видимите следи при влошаване състоянието на кожата са:

  • хиперпигментация
  • разширени пори
  • сухота, загуба на еластичност
  • поява на отпуснати участъци и/или бръчки
  • спукани капиляри

Голямата задача на естетичните дерматолози е да спрат тези процеси и в работата си те се възползват както от апаратни процедури, така и от инжекционни терапии, за да обновят и подмладят кожата.
Успех е повишеният синтез на фибробласти на повърхността и създаването на собствен колаген и еластин в дълбоката дерма. Това води до истинско преструктуриране на кожата, подобряване на плътността, текстурата, свежестта и еластичността й.

Ефектът се постига чрез умела комбинация на различни по вид процедури, приложени по времева схема, индивидуално създадена за всеки отделен пациент в зависимост от нуждите на неговата кожа.

Последните тенденции са антиейджинг процедурите да започват на по-млада възраст, за да са превенция на процеса на стареене.

Етикети: , , ,