Ковид тест „близалка“ за малчугани

Сериозният дискомфорт, който бързите антиген тестове причиняват поради дълбокото бъркане в носа за взимане на секрет, може да се избегне! „Близалките“ са традиционно любим продукт на децата, затова те с радост си правят теста.

В лабораторията на Хил клиник може да изготвим бърз тест за COVID-19, за който не се взима проба от носа или гърлото, а е под вид на близалка. Устройството прави хроматографски имуноанализ на слюнка с голяма степен на достоверност. Производителят гарантира висока чувствителност с 95,65% и висока специфичност с 98,44%, като точността зависи от настоящото вирусно натоварване (напр. фаза на заболяването, поява на симптоми). Тестът търси N антиген от SARS-CoV-2, присъстващ в човешката слюнка в рамките на първите 7 дни от началото на инфекцията. Изследването обхваща всички познати до момента мутации на вируса. Този метод е особено предпочитан за тестване на деца и бебета. Харесват го и възрастни хора, които имат проблеми с лигавицата, различни увреждания или тампонът в носа предизвиква у тях болка или гадене.

Една от причините за бързото и масово разпространяване на коронавируса е, че човек може да носи вируса няколко дни без да има никакви симптоми. В това време той неволно предава заразата на околните.  Ранната диагностика на Covid-19 инфекцията е от ключово значение за овладяване на пандемията. Няколко частни компании по света влагат усилия да създадат оборудване, което да дава по-бързо и без неприятни усещания резултат. В момента устройствата Lolipop са най-близко до целта. Затова и тестът тип „близалка“, който спестява неприятните усещания от взимане на секрет от горното гърло, е отлична идея.

Тестването е бързо, лесно и може да се приложи масово в училища, детски градини, учебни и развлекателни центрове, както и на места, където се очаква да се съберат по-голяма група хора. Отнема само 90 секунди! Резултатите от него се приемат както от традиционния антиген тест. Няма възрастови ограничения при ползването му, може да се приложи дори на бебета. Близалката представлява само тампон, който събира слюнката, а реактивите се намират в друг съд, където след взимане на проба се извършва самото тестване.

Тестът е за професионална употреба, т.е. може да се прилага само в лаборатория, да се извършва от специалист.

За повече информация: 02 439 3131

 

Етикети: , , ,