Козметично почистване на лице

Мануалното почистване на лице е класическа козметична процедура. От какво зависи добрият резултат? На първо място от професионализма и и техниката на изпълнение на специалиста. Силно препоръчително е почистването да се извършва от квалифициран медицински козметик и при спазване на висока хигиена. При мазна, с широки пори и комедони кожа, склонна към възпаления, ръчното почистване е най-ефикасният начин да се поддържа добро здраве. Когато процедурата е направена професионално и компетентно, резултатът е чиста, свежа, гладка кожа, с по-малки пори, без черни точки и милиуми.

При  здрава кожа възстановяването след процедура обикновено става в същия ден. При акнеична кожа или свръхчувствителност може да се наблюдават малки ранички или лек оток няколко дни след терапията. Нашите медицински козметици имат голям опит и ще обсъдите всичко, което ви интересува или притеснява преди самото почистване, за да знаете какво да очаквате, след като си тръгнете от клиниката.

Следват се няколко стъпки:

  • апаратна парна баня (параозонатор)
  • ръчна екстракция (отстраняване) на комедоните/милиумите и замърсяването от порите
  • дарсонвализация с цел дезинфекция на кожата и по-бързо възстановяване
  • лечебен масаж  за успокояване на кожата и намаляване на омазняването
  • успокояваща маска според типа кожа
  • нанасяне на качествена слънцезащита

Много често проблемите с кожата на лицето, включително акнето, възпаленията и разширените пори, са резултат от непочиствана или неправилно почиствана кожа. В същото време сухата кожа също се нуждае от професионална грижа. За да изглежда по-дълго време млада и с блясък, да се тушират следите от преждевременно старене освен мануалното почистване, козметикът ще нанесе и правилно подбрани продукти за хидратация.

Редовното и компетентно козметично почистване на лицето е изключително важно за да имате здрав вид на кожата. Запазете час за своята процедура на 02 439 3131

Етикети: , ,