Лазерно разбиване на урологични камъни

Последно поколение лазер в Хил клиник разбива всички видове камъни в пикочните пътища

Mega Pulse Holmium Laser (МегаПулс Холмиум лазер) е иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, независимо от разположението им – мехур, уретер, пикочни пътища. Минимално инвазивна процедура, отнемаща около час. Пациентът в повечето случаи напуска клиниката още същия ден.

Лазерното разбиване (или лазерна литотрипсия) освен това решава проблема окончателно. Не се използва скалпел, нито разрези. Специално оптично влакно се прокарва през естествените уринарни пътища и достига до камъка (в пикочните пътища). Директно върху камъка се подава лазерната енергия и се разбива на по-малки камъчета, след което целият материал (всички камъчета) се извежда през уретрата.

Лазерната енергия не води до увреждане на съседните тъкани, което е голямо предимство пред външното разбиване, при което ударните вълни преминават през всички тъкани и слоеве от кожата на гърба в дълбочина до камъка. Друго голямо предимство е, че при лазера въобще няма ударни вълни, при него енергията, разбиваща камъка, се предава директно от самото оптично влакно.

Разбиването на камъни с помощта на holmium laser се характеризира с висока степен на успех и минимален риск от усложнения при всички типове камъни

Разбиването на камъни с помощта на holmium laser се характеризира с висока степен на успех и минимален риск от усложнения при всички типове камъни

Резултати:

  • незабавно облекчаване на състоянието
  • бързо възстановяване
  • ефективност при всички видове камъни
  • над 95% успех при лечението
  • минимален болничен престой

Самата процедура за лазерно разбиване на камъни в пикочните пътища и бъбреците се извършва от световен експерт в тази област – проф. Оливер Шатка, извършил над 3000 процедури.

Проф. Оливер Шатка е главен лекар на Амерланд клиник (Бремен, Германия). За неговите постижения в областта на ендоскопската и реконструктивна урология и протезиране Амералд клиник е единственото медицинско заведение в Европа, отличено с „Center of Excellence“.

Обадете се, за да запазите час за консултация на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.