Професор д-р Йенс-Уве Щолценбург – главен консултант и ръководител екип лапароскопски операции

_MG_9647Създател на някои от най-прилаганите техники за лапароскопско и роботизирано лечение на простатата, пикочен мехур, уретер, бъбреци.

Автор на редица учебници и изследвания на долния уринарен тракт при мъже и жени, между които и учебника по „Ендоскопска екстраперитонеална радикална простатектомия: лапароскопска и роботизирана хирургия” (Endoscopic Extraperitoneal Radical Prostatectomy: Laparoscopic and Robot-assisted Surgery).

С огромен опит в лапароскопска и роботизирана хирургия на простатата, пикочен мехур, уретер, бъбреци.

Лектор и демонстратор на живо (т.нар. live surgeries) на изключително прецизна техника на всички урологични форуми.

Ежегодно води майсторски клас в British Association of Urological Surgery.

Ръководител на международен проект за изграждане на Урологична болница в Камерун.

От 2005 г. е завеждащ отделение „Урология” в Университетската болница в Лайпциг, Германия.

Oт 2002 г. е начело на Международния център за обучение по лапароскопска урология.

През 2003 г. се хабилитира, а от 2007 г. е университетски професор в Лайпциг, Германия.

2007 г. – Избран за почетен член (Fellowship ad hominem) на Кралския колеж на хирурзите в Единбург (Институцията е създадена през 1505 г., радва се на международен престиж и има над 17 000 члена в целия свят.) Едва навършил 42 години, той е най-младият специалист с присъдена такава почетна титла в историята на Кралския колеж, Единбург.

2010 г. – Първият немски хирург, избран за почетен член на Кралския колеж на хирурзите на Англия (Кралския колеж на хирурзите от Англия, чиито корени датират от далечната 1540 г. е основан по време на царуването на Хенри VIII и е един от най-старите медицински асоциации за хирургически дисциплини в света).

Проф. д-р Щолценбург е ръководител на операционния екип: д-р Георгиев, д-р Коцев и д-р Боцевски (отляво надясно на снимката)

Проф. д-р Щолценбург е ръководител на операционния екип: д-р Георгиев, д-р Коцев и д-р Боцевски (отляво надясно на снимката)

Неговите основни научни интереси включват подобряване на онкологичните и функционални резултати на радикална простатектомия и цистектомия, изследвания на долните пикочни пътища и развитието на различни техники в миниинвазивните урологични операции.

 

Етикети: , , , ,