Бесплатни прегледи во октомври 2018

Само во Хил клиник Софиjа во октомври Бесплатни прегледи на простата и PSA тумор маркер  на пациенти со проблеми во уринираньe и зголемена простата. Исклучително е важно, особено мажите над 50-годишна возраст, редовно да посетууват уролог.

Зголемувањето на простата има два вида симптоми: Иритативни и опструктивни. Под иритативни спаѓаат зачестено мокрење преку ноќ и ден, испуштање на урината и итност за одење во тоалет.

Опструктивни симптоми се:

  • Послаб млаз
  • Чекање на почеток при мокрење
  • Прекинување на млаз
  • Чувство на непотполно празнење
  • Капење по мокрењето

Првите знаци се јавуваат во раните 50 години. По 60-тата година, речиси секој втор маж има тегоби предизвикани од зголемена простата. Со стареењето, симптомите сè повеќе се изразени. Ако пациентот ги има опишаните симптоми, јасно е дека болеста е присутна и дека треба да се лекува.

Закажете термин: +359 2 439 3131 или contact@hillclinic.com. Не чекаjте утре.