Д-р Фернандо Гомес Санча – раководител на операционата екипа во Клиника „Хил“

SanchaСе дипломира на медицина во Universidad Complutense и специјализира урологија во Универзитетската болница La Princesa во Мадрид и реконструктивна урологија во Институтот за урологија во Лондон, кај Проф. Д-р Манди.

Истиот е ко-оснивач и медицински директор на Институтот за напредна уролошка хирургија (ICUA) во Мадрид и пионир во работата со Зелен ласер за евапориране на простатата (PVP), во Шпанија.

Во моментот Д-р Санча ја комбинира клиничката работа со академска дејност и универзитетско предавање, активно одржува предавања и обуки на други лекари низ цел свет.

Неодамна д-р Санча учествуваше на воспоставувањето на Меѓународен форум на лекари кои работат ласерска хирургија (IGLU).

Д-р Санча е меѓу најдобрите уролози во светот, специјалист во ласерско отстранување на зголемена простата со Зелен ласер и творец на специјалната метода за лекување на многу зголемени жлезди.

Во моментот е уролог во Universidad Complutense de Madrid.

Д-р Санча врши консултации и операции во Клиника „Хил“ секој месец и стотици бугарски мажи со ДПХ биле негови пациенти.