Лапароскопска хирургија за лекување на рак на простатата

Карциномот на простатата се лечи доколку искусни специјалисти навремено го откријат

laparoscopy 1А. Николов од Софија: “Прочитав дека 97% од мажите со рак на простатата живеат 10 години по лапороскопската операција. Веднаш донесов одлука!

Случајно ми открија рак и добро е што отидов на преглед во најпознатата болница – Хил клиниката. За неа дознав од пријател кој ја отсрани простатата со помош на Зелен ласер и беше многу задоволен.

И самиот знаев дека таа е најдобрата клиника за машки болести и веднаш отидов да ме оперираат, без никаков страв.

Проф. Штолценбург, кој што пристигна специјално од Германија, уште на консултациите рече дека имам големи шанси за успешна операција бидејќи ракот не се проширил низ целото тело. Еве сега, половина година подоцна, сум здрав и резултатите од прегледите покажуваат дека сум во одлична состојба. Во Хил клиник нема грешки!”

Д-р Александар Боцевски: “Доколку малигниот процес во простатата на време се спречи со лапароскопска операција, пациентите имаат исклучително високи шанси.”

Современтата медицина ја предлага лапароскопијата како исклучително економичен и ефикасен метод. Кога карциномот е откриен во раните стадиуми, шансите за успешно лекување се високи. Лапароскопската хирургија е најмалку трауматичен метод за лекување на рак на простатата.

Prostate-cancer-cells

Се изведува со правење на три до пет микроскопски отвори во абдоминалната празнина, низ кои поминуваат специјални хируршки инструменти опремени со камера. Хирургот може детално да го следи секое движење на специјален монитор со 5 до 15-кратно зголемување на сликата. Тоа нуди можност за прецизност и драстично го намалува времетраењето на самата операција.

Советник за пациентите со рак на простатата во Хил клиниката во Софија е најдобриот светски лапароскопист во моментот – проф. Шолценбург од Универзитетската болница во Лајпциг, Германија!

Основните предности на лапароскопијата се: прецизност, минимална загуба на крв, зачувување на сексуалната функција, без ризик од неконтролирано мокрење, лесен и пократок постоперативен период.

До неодамна, масовно распространетата метода за лекување беше тешка хируршка операција за радикално отсранување на простатата. Несканите ефекти од неа се многубројни и крајно непожелни: загуба на крв, подолготрајни болки, неконтролирано мокрење и импотентност.

Не постои маж кој би се двоумел при донесување на одлуката, дали да одбере скалпел и да се подложи на висок ризик или пак да одбере прецизна лапароскопска метода за лекување под раководство на проф. Штолценбург. И тоа може да го направи сосема близу – во Хил клиниката во Софија.

Лапароскопската хирургија наоѓа примена и кај малигните заболувања на бубрезите, ракот на мочниот меур и мочниот канал, цистите.

За пациентите со бенингно зголемената простата, Хил клиник повторно нуди уникатно решение – отстранување на жлездата со единствениот Зелен ласер во регионот. Со негова помош без скалпел, без крв и потреба од целосна анастезија, мажите со никаков ризик се ослободуваат од проблематичната простата.

Познат како “златниот стандард” во лекувањето на зголемена простата, Зелениот ласер ги сочувува нервните завршетоци и ја задржува сексуалната моќ на мажот. Тимот на Хил клиниката е искусен во ласерската хирургија на простатата. Раководител на интервенцијата со Зелен ласер кај нас во Хил клиниката е познатиот д-р Фернандо Санча – од пациентите наречен “докторот со златните раце”.

За запишување: тел. +359 2 439 31 33