Д-р Лидия Ванеска – специјалист дерматолог

_MG_9500Д- р Лидија Ванеска е специјалист по дерматологија и естетска медицина во Хил клиник. Дипломира Медицина во Медицински Универзитет – Пловдив во 2007 година.

Специјализира дерматологија во 2012 година во УМБАЛ Александровска – Медицински Универзитет – Софија.

Во 2009 година специјализира во Клиниката по дерматологија и алергологија ” Ludwig – Maximilian – University ” , Mедицински Универзитет – Минхен, Германија.

Учествува на меѓународни обуки и практични работилници во Монте Карло, Кан, Минхен, Берлин, Рим, во областа на естетската медицина и клиничка дерматологија.

Завршени курсеви и сертификати по:

 • Дерматохистопатологија
 • Дерматохирургија
 • Дерматоcкопија
 • Криотерапија
 • Фотодинамична терапија
 • Алерголошки тестови
 • Апликација на ботулински токсин
 • Апликација на хијалуронска киселина (Teosyal, Restylane, Princess, Juvaderm, Stylage)
 • Апликација на други филeри (Radiesse, Еllanse)
 • Plasma lift, Тray life – апликација на плазма
 • Мезотерапија
 • elos технологијата на фирма Syneron
 • Fraxel laser , CO2 laser, Alexandrit laser, Palomar, Nd:YAG
 • Пилинг терапија
 • Thread Lifting Technology

Редовно учествува во сите важни дерматолошки конгреси , како во Бугарија, така и во странство.

Учество:

 • Бугарскa лекарска комора
 • Бугарско здружение на дерматовенеролози
 • Европска комора по естетска медицина

Странски јазици:

Англиски , германски , српски , македонски