Технологија ELOS

Новиот неоперативен метод за подмладување се нарекува Elos. За прв пат – подмладувањето е апсолутно безбедно за здравјето: кожата не се сече, не се затегнува, брчките не се пополнуваат со инјекции – кожата сама се затегнува и измазнува.

За подмладување на кожата на лицето и телото работи комбинирана светлосна и електрична енергија.

eMax-beautyУредот праќа светлосен импулс кон проблематичниот дел од кожата, импулсот продира преку горните слоеви на кожата во длабочина, и на тој начин активира создавање на колаген и еластин, кои се одговорни за младоста на кожата.

Постапките ја “будат” “заспаната”, постара кожа и ја потсетуваат на тоа како порано го произведувала својот колаген. Кожата се подмладува од внатре и во рок од 1 година почнува сама да формира колаген, како во младоста.

Дури по 1 година можете да ја посетите клиниката повторно за една единствена сеанса – повторно да ја “потсетите” кожата како се произведува колаген и така уште една година таа ќе работи како млада.

По процедура Elos- подмладување ве очекува мазен, здрав и сјаен тен на лицето. Без изгореници, без црвенило, без отоци.

Методот Elos- подмладување е идеален за активни жени: процедурата може да се изврши и за време на одморот за ручек.

Пациентките подложени на курс на подмладување Elos изјавуваат дека процедурата е не само безболна, туку и пријатна.

how_it_works

ELOS е прва и единствена патентирана технологија за естетска медицина, што соединува 2 енергии: биполарна радио фреквенција и оптички светлосна енергија. Во превод од англиски ELOS значи “електро- оптичка синергија”.

Секој апликатор Elos е опремен со контактен уред за ладење, кој ја лади површината на кожата до 5°C, а патентираниот активен систем за контрола на кожата ги мери промените во температурата на кожата по секој испорачан импулс. На тој начин се постигнува безбедност на процедурата и удобност на пациентот.