Научна сесия в Хил клиник, отделение Урология

Хил клиник dr Sancha dr Anna Agud

 

В края на 2017 г. в Хил клиник се проведе научна сесия, водена от д-р Анна Агуд, уролог от известната испанска клиника Parc Sanitari Sant Joan de Déu, в Барселона, която е световен рефентен център по реконструктивна урология. Темата беше: Оперативно лечение при стриктура на уретрата.

уретропластика реконструктивна урологияРеконструктивната и заместителната уретропластики са сложни оперативни техники, които изискват висок професионализъм и опитност от страна на уролога. Прилагат се методи, които възстановяват анатомията на уретрата и прекратяват затрудненията в уринирането. Всеки отделен случай изисква взимане и присаждане на тъкан за изграждане на пикочния канал и се счита за една от най-комплицираните хирургични интервенции в урологията.

Освен специализация в реконструктивната урология, д-р Анна Агуд има интереси в HolEP хирургия на простатна жлеза. Тя остана впечатлена от оперативната сесия, която се проведе същия ден в Хил клиник с пациенти, страдащи от ДПХ. По нейно мнение лазерното отстраняване на жлезата е предпочитан безкръвен метод за лечение на увеличената простата, а екипът на клиниката ни работи на световно ниво.

Етикети: ,