Нехирургична корекция на нос, сп. DIVA

Журналистката Свобода Сидерова разкрива всичко за корекцията на нос чрез въвеждане на конци. Прочетете нейното кратко, но много интересно интервю с д-р Ванеска и д-р Валянова. Като първите естетични лекари в България, които започнаха да прилагат тредлифтинг на нос, те имат какво до споделят с читателите. Как протича, има ли болка, колко време трае ефектът, какъв резултат може да се очаква и кои са основните преимущства?

Ако не харесвате формата на носа си и търсите нехирургично решение – прочетете статията или заповядайте на консултация в Хил клиник.

Позвънете ни на тел. 02 439 3131, за да разберете най-важното, свързано с процедурата и да запазите час за своята консултация.

 

Какво представлява нехирургичната корекция
на носа?

Д-р Ванеска: Още един вид неоперативна корекция, но в областта на носа. Въвеждането на мезоконци е иновативна и съвършено различна като подход процедура. Подходяща е за прикриване на асиметрия на носа, изправяне на лека гърбица, изглаждане на неравност или моделиране на върха му чрез деликатно издърпване нагоре. Последното води до скъсяване на дължината и придаване на по-приятна форма. Профилът става по-мек и женствен.

Какви конци използвате?

Д-р Валянова: Резорбируеми мезоконци със специална структура, за да държат тъканите във фиксирано положение. Много тънки и практически невидими, те гарантират кумулативен ефект, тоест с натрупване. Гладките конци не са подходящи, тъй като не са в състояние да фиксират. Ние използваме най-добрият вариант. Тук е мястото да вметна, че конците не са всемогъщи, особено когато става въпрос за дефект в костните или в хрущялните структури.

Търсена процедура ли е корекцията с конци? Плюсовете й пред оперативната ринопластика?

Д-р Ванеска: Корекцията на носа е втората най-желана след уголемяване на гърдите. Проучвания сочат, че над 50% от хората не харесват големината или формата на носа си. Значителна част от тях са склонни да го променят, но се страхуват от операция. Това е валидно и за мъжете, и за жените. Оперативната ринопластика – отворена
или затворена, е сериозна намеса и изисква време за възстановяване. Неудобствата, свързани със следоперативния период, също не са за пренебрегване. Това прави конците много желан и предпочитан метод.

Етикети: ,