Незадържане на урина – тайната, която ревностно пазите

Милиони жени в цял свят страдат от незадържане на урина

d290_1207Най-често оплакванията са свързани с незадържане на урина при кихане, кашляне, ставане.

Състоянието се наблюдава при ок. 40% след 40-годишна възраст.

Повечето от страдащите никога не са и помисляли да търсят решение за проблема си.

Едва 4% от тези жени се обръщат към специалист. Освен хигиенните неудобства – влажност, неприятен мирис, раздразнена кожа, повечето жени изпитват психично напрежение, стигащо до депресия; намаляват до минимум социалните си контакти и постепенно се обричат на пълна изолация.

Каква може да е причината?

 • пролапс (смъкване на влагалище и матка)  – за наличието му сигнализират “тежест” в таза, чувство за подуване във влагалището,  неволно изпускане на урина, болки в кръста, затруднено уриниране и усещане за ненапълно празен пикочен мехур, болезнени полови контакти;
 • отпускане на мускулатурата в тазовото дъно – появяват се усещания за  напрежение и повишено вътрекоремно налягане при напън и физическо натоварване;
 • хормонален дисбаланс след настъпване на менопауза.

Вече има окончателно решение на проблема

Съвременната медицина е разработила два ефективни подхода:

 • впръскване на гелоподобна субстанция в определени участици около уретрата – процедура, в която сме пионери в страната
 • поставяне на слинг или меш – който Хил клиник внедри в България и успешно прилага

В резултат се възстановя отпускането в тазовото дъно, елиминират се уринарните нарушения, свързани с незадържане на урина, а вие отново се радвате на живота и на усещането за сухота.

За да се определят възможностите за възстановяване на нормалната анатомия и физиология на таза, е необходима специализирана диагностика. Незаменим метод е изследването с видеоколпоскоп. То позволява детайлен оглед на влагалището и маточната шийка.

При незадържане на урина вследствие на отпускане на мускулатурата в тазовото дъно се препоръчва поставяне на слинг.

Какво е слинг?

Слингът представлява специална биосъвместима лента, с която се поддържат пикочният мехур и уретрата в правилно анатомично положение. Технологията си е извоювала признанието “златен стандарт” сред съществуващите методи заради своята безопасност, нетравматичност и кратък възстановителен период.

Самата интервенция за поставяне на слинг трае около 30 минути. А усещането за сухота е моментално. Слинговата технология е приложима  дори при жени с наднормено тегло, както и при жени, преминали друг тип оперативно лечение на проблема. След 1-2 седмици пациентките се връщат към нормалното си ежедневие, а след 4-6 седмици могат да спортуват и да имат нормален  сексуален живот.

Само 6 стъпки ви делят от усещането за сухота

 1. Извършват се 2  малки разреза вблизост до слабините и 1 във влагалището.
 2. С помощта на специални игли фината лента преминава от разрезите в областта на слабините и се извежда през разреза във влагалището.
 3. При извеждането й лентата се поставя под уретрата.
 4. Иглите се изваждат.
 5. Положението на лентата се регулира.
 6. Разрезите се затварят.

При незадържане на урина вследствие на пролапс лечението, което се препоръчва, е поставяне на меш.

Чрез високотехнологичното синтетично приспособление се възстановява позицията на органите в малкия таз и се коригират напълно нарушенията в уринирането. След лечението жената напълно контролира пикочния си мехур.

Защо високата медицина избра слинг и меш?

 •  хирургичната травма е минимална
 • възстановяват напълно нормалната анатомия
 • свързани са с 1-дневен болничен престой
 • още на следващия ден жената си връща сухотата в ежедневието.

Незадържането на урина не е нормално и естествено за възрастта състояние, а медицински проблем, за който вече има ефективно лечение. Поставянето на слинг или меш в Хил клиник дава възможност на жената отново да се чувства пълноценна.

d290_1209

d290_1208

Обадете се, за да запазите час за консултация на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Етикети: , , , ,