Новината за Movember 2017 е Fusion биопсия

По време на пресконференция във връзка с международната кампания срещу рака на простната жлеза Movember уролозите от Хил клиник съвместно с други специалисти (патологът д-р Данаилова и радиологът доц. Генова) представиха иновативната и единствена в страната Fusion биопсия.

„Методът е въведен в големите европейски и американски болници като на някои места традиционната биопсия на простата вече е в миналото и всички биопсии са правят само чрез Fusion„, разказа д-р Фернандо Санча – ръководител на операционен екип в Хил клиник.

„Извършвайки специален вид ЯМР ние идентифицираме злокачествените възли в простатата, въз основа на това уролозите по-късно извършват насочена биопсия именно там. Ако резултатите от така извършената биопсия са положителни, след това локално стадираме злокачествения процес и помагаме за избор на точното за конкретния пациент лечение.“ обясни доц. д-р Камелия Генова, специалист ядрено-магнитна диагностика.

„Преимуществата на Fusion са неоспорими: изследването е трансперинеално, с което практически се игнорира риска от инфекции, комфортно е за пациента, той не изпитва болка или неудобство по време на изследването, концепцията на въвеждането на биопсичните игли е такава, че не деформира самия орган. също така при този вид биопсия няма „слепи петна“, могат да се вземат проби от всички дялове на простатната жлеза безпроблемно“ оповести урологът д-р Александър Боцевски

„При показани за хирургия пациенти пристъпваме към лапароскопска радикална простатектомия, която е щадящ и ефективен метод на лечение!“, сподели урологът д-р Горан Деримачковски пред журналистите.

Етикети: , , ,