Новости в LFL конците за естетични корекции

мезоконци игла канюла

 

 

По време на визитата си в Сеул, Южна Корея нашите естетични дерматолози се запознаха с най-новите въведения в LFL тредлифтинга. Пред участниците в LFL USER WORKSHOP бяха представени трите вида материали, от които се изработват конците: PDO (polydioxanone), PCL (поликапролактон) и PLLA(poly L-lactic acid) . Освен основните гладки мезоконци, които са широко използвани за подмладяване и локални корекции на лице и тяло, по-опитните естетични лекари използват и конци с усъвършенствана структура – спирални, зъбчати и т.нар „котва конци“.

Дерматолозите на Хил клиник са първите в България, които работят и с последната разновидност – BARB II 4D и BARB II Anchor. Продуктите имат отличен резултат при отпусната кожа, нарушен лицев контур, дълбоки бръчки, проблеми в околоочната зона, но с поставянето им се справят единствено опитни и обучени специалисти.

PCL e биосъвместим полимер, познат отдавна в медицината и с одобрението на FDA, който действа върху по-дълбоките слоеве на кожата, така че да стимулира организма да произвежда свой собствен колаген. Неговата сила е по-продължителна, той е много мек и пластичен материал, но в същото време има добра здравина.

PDO е добре познатия в България биоразградим синтетичен полимер, от който са направени голяма част от мезоконците. Ценен е заради високата му гъвкавост и безопасност в сравнение с други монофиламенти конци. След поставянето им нишките се абсорбират в продължение на 6-8 месеца чрез проста хидролиза (включваща вода и въглероден диоксид), но запазват действието си още продължително време, насърчавайки тъканната реакция и стимулирайки производството на нов колаген.
PLLA е най-новото изобретение в тредлифтинга и се извлича от Alpha Hydroxy Acid (AHA). След въвеждането на конците, изработени с участието на PLLA се наблюдава интензивно подобрение на кръвообръщението, регенерация на кожата и стимулиране на клетките за по-младежки вид на лицето и по-естествени обеми. Нишките са толкова тънки, че ги наричат „невидими“

конци лифтинг threadsГолямото преимущество на тредлифтинга с мезоконци е, че процедурата остава в абсолютна конфиденциалност. Околните не могат да разпознаят нито визуално, нито с допир наличието на конци. Забелязва се единствено великолепният ефект на лифтиране и триизмерно моделиране на зоната (лице, шия или ръце).

 

 

За да запазите своя час за първична консултация с естетичен дерматолог позвънете ни на тел. 02 439 3131.

Етикети: , ,