Операционната зала на бъдещето е в София

Първата истинска 3D камера работи в Хил клиник при лапароскопско лечение на рак на простата и бъбреци

3D

Съвременната медицина е високотехнологична, което означава, че използва сложна апаратура, която непрекъснато се революционизира и усъвършества. Уникална цифрова платформа KARL STORZ OR1 FUSION ™, която интегрира всички данни и видео изображения от устройствата, които се ползват при лапароскопска операция, е налична в столичната Хил клиник.

Uve 2Болничното заведение е предпочитано от пациенти с рак на простата и бъбреци, защото там операциите се правят от най-добрия в Европа лапароскопист проф. Д-р Щолценбург, който е така перфектен в работата си, че няма случай негова интервенция да е преминала в отворена.

Именитият уролог е Ръководител на отделение в Университетска болница в Лайпциг (Германия) и Главен консултант на Хил клиник.

Иновативната технология, с която проф. Щолценбург ще ползва за първи път по време на операционна сесия на 4.10 в Хил клиник разпределя некомпресирани данни, видео, графики, аудио и компютър през IP мрежа. Опростената архитектура на системата позволява безпроблемна комуникация и контрол, а липсата на кабели превръщат работното място в почти нереална визия от бъдещето.

„Всичко, което правим в Хил клиник – въвеждане на нови технологии, усъвършенствани техники и перфектно обучен персонал е в името на пациентите. Искаме българските мъже да бъдат излекувани безкръвно и безболезнено от рака, да преодолеят с лекота това препятствие в живота си и да продължат здрави, силни и работоспособни своя път. Доволен съм, че помагаме на толкова много хора, всеки месец идвам в България и консултирам десетки онкологично болни пациенти.  Най-голямата ми радост е, когато идват на повторен преглед след операцията и са окончателно излекувани от рака! Това е голямата ни победа над коварната болест, успех, който постигам заедно с д-р Боцевски, д-р Коцев и д-р Георгиев в Хил клиник.” разказва проф. Д-р Щолценбург

Иновативната техника позволява на екипа, ръководен от видния немски уролог по-добра реакция по време на операция, по-прецизно отделяне на тумора и не на последно място по-бърза интервенция. Така пациентът стои по-малко време под упойка, не губи кръв, няма постоперативни усложнения, запазва своята сексуална функция и континенцията. Всичко това прави лапароскопоското лечение в Хил клиник толкова желано от българите, покосени от рака.

„Бъдещето на хирургията е в ергономичните, ефикасни и безопасни цифрови системи и 3D камери. Много сме благодарни на нашите партньори KARL STORZ, че не спират да развиват медицинската апаратура и че ни дават възможност да предложим на пациентите най-напредналите методи на лечение за отстраняване на простатни и бъбречни карциноми.” сподели д-р Боцевски, уролог в Хил клиник. „Ние не само сме нетрадиционна клиника, не само вървим в крак с модерната авангардна медицина, не само сме привлекли като опериращи топ специалистите на Европа, но и имаме персонално отношение към всеки пациент, прекрачил прага ни.”

Консултации със специалистите на Хил клиник може да се направят само след предварително записване на час. Обадете се, за да запазите час на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Етикети: , , ,