Отново въвеждаме авангарда на световната урология

br prolapsЗа първи път в България в Хил клиник се приложи изключително ефективен иновативен метод при пациенти с инконтиненция (неволно изпускане на урина). Методът представлява инжекционно впръскване на субстанция на определени зони в областта на уретрата при подходящи пациенти – мъже и жени.

Попаднал в тялото материалът помага на отслабналите мускули на пикочната система да задържат урината. Манипулацията се извършва амбулаторно, с локална упойка и е максимално щадяща за пациента.

br j

Стрес инконтиненцията се среща предимно при жени над 40-годишна възраст и засяга около 17% от тях. С напредването на възрастта неконтролираното изпускане на урина при кихане, кашляне, рязка промяна на тялото се усилва, особено на хората над 60 години. Състоянието се дължи на травми при раждания, отпускане на мускулатурата на тазовото дъно, рязко напълняване или отслабване, предклимакс.

 

Какви са предимствата на новия метод Urolastic?

  • дълготрайно решение, не се резорбира от организма
  • амбулаторно поставяне, пациентите нямат престой в болница
  • отлични резултати, значително намалява или напълно елиминира изпускането
  • не влиза в допир с околните тъкани и може да се премахне изцяло при нужда
  • пълнителят не мигрира и не дразни лигавицата на уретрата
  • не се прави под пълна упойка

Стартирането на иновативната технология от екипът на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Коцев, д-р Георгиев, д-р Василев и д-р Деримачковски стана под ръководството д-р Роберт Мругас. Бяха инжектирани 7 пациента със стрес инконтиненция. Самият д-р Мругас е най-опитният в света уролог в приложението на Urolastic и е извършил над 650 процедури по инжектирането му, нещо повече той лично участва в провеждането на клинични проучвания, предхождащи лицензирането на продукта по европейското законодателство през 2011 г.

Етикети: , , , ,