Както един ученик трябва да вярва на учителя си, така и пациентът на лекаря си!

d290_1081Искрен Добруджалиев, 68 години, опериран със Зелен лазер през 2011 г.

Дълго време имах проблеми с уринирането. Ходех по малка нужда през два часа. И нощно време, мъчех се и ми беше много трудно. Намерих в интернет информация за тази клиника, и реших да проверя за какво точно става дума.  

Преди да се реша на операция в Хил клиник проучих в интернет какви са възможностите за лечение на простатата извън България. Бях при прекрасен специалист уролог, който ми предложи отворена операция. Това за мен означаваше, че няколко месеца няма да мога да работя. А аз съм на 68 години, не исках да оставам на легло и неработоспособен за толкова дълго време.

Последните години ми се налагаше да ставам по много пъти нощем, но дори не това беше проблемът. А че самото уриниране беше трудно и болезнено.

Търсех и в съседните страни по интернет възможности за операция. Проучих доста добре всички съществуващи възможности преди да взема решение. Намерих един професор в Турция и му изпратих имейл. Но накрая от всички възможности избрах Хил клиник. Бях ходил там на първичен преглед при д-р Боцевски и той ми вдъхна доверие. Реших да се оперирам при него. Прецених, че е способен лекар и добър в професията си.

Както един ученик трябва да вярва на учителя си, така и пациентът на лекаря си!

Докторът ме посрещна и аз му разказах, че е лоша работата при мен, че ми е трудно и денем и нощем с тези постоянни позиви за уриниране. Той ме разпита подробно откога страдам от тези симптоми. Обясних, че отдавна съм с такива затруднения. Разказах, че съм бил на различни лекарства, хапчета, но не ми помогнаха. Направиха ми всички необходими изследвания – взеха ми кръв, урина и видяха, че простатата ми е подходяща за операцията със Зелен лазер.

Бях опериран от испанския д-р Фернандо Санча заедно с моя лекар д-р Боцевски, защото бях тежък случай с голяма простата.

И макар, че сумата е не беше малка, наистина честно мога да кажа, че за здравето цена няма и, че това е чудесен метод за лечение!

Самата процедура мина – все едно бях на курорт. Никаква болка нямах, дори гледах какво точно се случва по време на операцията на един монитор.

Сега всичките ми проблеми  с уринирането и изпускането вече са решени на сто процента. За мен едно от най-големите предимства на този лазер е, че човек си остава човек след операцията! Аз съм много доволен.

Не загубих нищо, освен простатата си.