Пенилни импланти и фалопластика

Пенилни импланти и фалопротезиране

prostata(1)Пенилните импланти са изкуствени устройства, които се имплантират в половия член и позволяват на мъже със сериозни нарушения в потентността да достигнат до ерекция и да се наслаждават на пълноценен сексуален живот.

Те обикновено са линия на терапия, когато се изчерпат всички останали средства на съвременната сексуална медицина.

В някои случаи пенилни импланти се използват и при лечение на болестта на Пейрони – състояние, при което се наблюдава изкривяване на половия член при възникване на ерекция, а самата ерекция може да бъде доста болезнена.

При болестта на Пейрони или т.н. пластично втвърдяване на члена се нарушава анатомията на еректилната система на члена – намалява пространството на кавернозните тела, които представляват 2 „балона“ по гръбната повърхност на членa. Тяхното бързо и ефективно изпълване осигурява възникването на ерекцията, а притискането на венозните съдове над тях – нейната стабилизация.

За пациентите е важно, че поставените импланти:

  • позволяват ерекция, когато поискат и колкото дълго поиска
  • абсолютно дискретни са – не могат да бъдат открити или почувствани от сексуалния партньор
  • запазват напълно чувствителността на члена и оргазма при мъжете, тъй като при поставянето не се засягат нервите
  • запазват нормалната еякулация – т.е. изхвърлянето на спермата и тези мъже могат да имат деца
  • не повлияват желанието за секс, дори напротив – наблюдава се ремотивация – засилване на либидото, поради свободата и лекотата, с които се постига ерекция и пълноценен сексуален акт
  • имплантите се поставят завинаги и не се сменят до края на живота, съвременните варианти позволяват 20 милиона цикъла ерекции

Прилагат се основно 2 типа протезиране:

  • Пневматично протезиране, наричано още хидравлично. В този вид импланти се вгражда специална помпа, която позволява да се предизвика ерекция във всеки момент, в който мъжът пожелае.
  • Полутвърдо протезиране – при тези импланти ерекцията се манипулира ръчно и няма помпен механизъм.

Първите пенилни импланти се появяват през 70-те години на 20 век и са считани за най-надеждния метод за лечение на еректилна дисфункция преди появата на препарати, които постигат този ефект с инжектирането им в половия член, непосредствено преди половия акт.

През 90-те г. се появяват медикаменти, които се приемат орално и се превръщат в най-популярното средство за лечение на еректилни дисфункции. Другата линия на терапия са инжекциите с комбинация от медикаменти директно в члена, когато оралните препарати са неефективни.

Медикаментозното лечение обаче не е в състояние да помогне на всички мъже с проблеми с ерекцията най-често заради противопоказания за употребата им от здравословен характер. Фалопротезирането се препоръчва в случаите, когато другите средства не могат да постигнат желания ефект.

Имплантирането се извършва посредством андрологична хирургическа операция с козметични шевове, като най-честия достъп е отдолу и зад тестисите. Анестезията е обикновено спинална и болният запазва съзнание, следоперативният период е лек, клиниката се напуска обикновено на следващия ден.

Секс може да се практикува след 3-4 седмици.

Чрез имплантирането може да се лекуват и тежки еректилни дисфункции при млади мъже след катастрофи, тежък диабет или анатомични състояния, при които не може да спре венозното оттичане от кавернозните тела и да се стабилизира ерекцията.

Пенилните импланти са окончателното решение при всеки мъж, желаещ да прави нормален секс, когато другите средства не помагат. Те осигуряват потентност през целия живот, абсолютно независимо от напредването на възрастта.

Обадете се, за да запазите час за консултация на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.