Платизма. Мускулът на младостта

Предната повърхност на шията е почти изцяло покрита от мускулната маса, нарича се платизма и е свързана с кожата. Затова, когато платизма се стегне, ъглите на устата, долната челюст и долната устна се издърпват надолу. Всяка промяна в областта на шията води до:

  • загуба на така наречения „триъгълник на младостта“
  • образуване на марионетни бръчки
  • увиснала, вяла, сбръчкана кожа на шията
  • появяване на бръчки на врата, познати като  „пръстените на Венера“
  • образуване на двойна брадичка
  • асиметрия на долната трета на лицето

Платизмата не се прикрепя към костите и се поддържа само от еластичността на тъканите. Не случайно с времето губи тонуса си, издърпва овала на лицето, насочва надолу ъглите на устните, придърпва бузите. Цялата посока на лицето започва да се премества и създава усещане за отпускане.

Освен нормалното с възрастта изменение на платизмата, неправилната стойка пред компютъра и телевизора, както и неправилната поза на спане също утежняват състоянието на мускула.

Процедурата с мезоботокс на основата на Jalupro, която наричаме Jalutox е чудесно противодействие на този естествен процес на остаряване. Този вариант е много подхоящ за шия, деколте, зона над горна устна („баркод“), около очи, брадичка и чело. Въвежда се с микро тънка игла равномерно в горната дерма на множество точки. Запазва се мобилността на зоната, но се повлияват фините линии и се подчертава лицевия овал. Jalutox се прилага на интервал от минимум три месеца.

Вижте как се изпълнява самата процедура в това видео!

За повече информация относно терапията може да ни позвъните на тел. 02 439 3131 или да зададете своите въпроси на contact@hillclinic.com

 

 

Етикети: , , , ,