Професор Щолценбург извърши серия от лапароскопски операции в Хил клиник

Проф. Йенс-Уве Щолценбург

Проф. Йенс-Уве Щолценбург

Лапароскопската хирургия е най-малко травматичният метод за лечение на рак на простатата. Тя се извършва с помощта на 3-5 малки отвора в корема. През тях преминават специални инструменти, снабдени с камера. Целият процес се следи на монитор с 5 до 15-кратно увеличение.

Процедурата протича бързо, безкръвно и безрисково. Основните предимства са: прецизност, съкратен болничен престой, драстично облекчен следоперативен период. Освен при рак на простатата, лапароскопската хирургия намира приложение и при злокачествени бъбречни заболявания, рак на пикочния мехур и уретер, кисти.

Професор Йенс-Уве Щолценбург е завеждащ отделение урология в университетската болница в Лайпциг (Германия), създател на някои от най-прилаганите техники за лапароскопско и роботизирано лечение на тумори на простата, бъбреци пикочен мехур, уретер.

През 2001 г. извършва първата лапароскопска операция на простатата, а от 2002 г. е начело на международния център за обучение по лапароскопска хирургия. Автор на редица учебници и изследвания на долния уринарен тракт при мъже и жени, лектор и демонстратор на живо (т.нар. live surgeries) на изключително прецизна техника на всички урологични форуми. Хирург, който е толкова перфектен, че няма случай лапароскопска операция за премахване на простата да е прерастнала в отворена.

Лапароскопска операция

Лапароскопска операция

Проф. Йенс-Уве Щолценбург:

Вярно е, че съм известен най-вече с простатните лапароскопии, правил съм много операции в цял свят, обучил съм много лекари. Нивото на вашите оператори е доста добро, поддържаме връзки, помагам при трудни пациенти. Освен че е по-малко травмиращо за пациентите, не се правят разрези, в един отвор се вкарва една малка камера, и ние виждаме нещата вътре 10 пъти по-големи от нормалното. Това ни дава възможност да режем по-прецизно. Да се избегне рискът от инконтиненция, например. И още нещо – и за да не се засегнат нервите, които отговарят за потентността при мъжете. Важно както за мъжете, така и за жените.

Ние в Хил клиник имаме голямото щастие да работим с такъв специалист в България и нашите пациенти да имат достъп до този вид хирургия.

Етикети: , , ,