Профилактика на нарушения в уринирането

Здравият човек може успешно да контролира процеса на уриниране даже и при препълнен пикочен мехур. При добро здравословно състояние:

– човек отделя средно на денонощие 1500 мл урина, т.е. около 75% от приетите течности – останалите 25% се отделят през белите дробове, кожата и стомаха;

– честотата на уриниране в норма е между 4 и 6 пъти в денонощие;

– капацитетът на пикочния мехур е 250-300 мл и се освобождава напълно.

При определени обстоятелства обаче всеки от нас е имал проблеми с уринирането

Затруднено уриниране, незадържане на урина, болки и парене при уриниране, чести позиви за уриниране – това са основните форми на нарушения в уринирането. Зад всяка от тях се крие конкретна причина, свързана с анатомични изменения или здравословни проблеми.

Сред най-разпространените заболявания, свързани с нарушения в уринирането, са:

  • аденом на простатната жлеза
  • инконтиненция (незадържане на урина)
  • простатит
  • цистит
  • уро инфекции

Важно е да отбележим, че при мъжете и при жените нарушенията в уринирането имат различен произход, но затова пък еднакво продължително и упорито се игнорират от страдащите и това води до допълнителни усложнения. Ако ежедневно страдате от неприятни усещания, свързани с акта на уриниране, не отлагайте консултация със специалист-уролог! Не се опитвайте да решавате проблема със самолечение! Това е сериозна грешка, т.к. е възможно симптомите да изчезнат, а заболяването да е преминало в скрита форма и да продължава да уврежда органите.

Хил клиник разполага с модерно оборудвано урологично отделение, в което нарушенията в уринирането се лекуват успешно. 

Имате проблеми с уринирането? Попаднал сте на правилното място! След прецизен комплексен урологичен преглед в нашата клиника се назначават специфични информативни изследвания –  изследване за остатъчна урина + общ анализ на урината – които имат за цел да се уточни точната причина, стадия и характера на заболяването. След анализ на получените резултати специалистът препоръчва комплексно лечение, в зависимост от здравословния проблем и индивидуалното състояние.

За да се радваш на живота!

Обадете се, за да запазите час за консултация на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.