30 лв. Пълен преглед на простатата и консултация с уролог

КОГА СЕ НАЛАГА КОНСУЛТАЦИЯ С УРОЛОГ?

Уролозите в Хил клиник са опитни и висококвалифицирани специалисти, които могат да помогнат при различни дисфункции и заболявания, но най-често към тях се обръщат мъже, които страдат от смущения в уринирането. Симптомите могат да варират при различните пациенти, но най-често се изразяват в парене, често уриниране, изтъняла или накъсана струя, мътна урина, кървава урина, болки в долната част на корема или кръста със или без фебрилитет, труден старт на уринирането, чувство на пълен пикочен мехур, тежест, дискомфорт и дори невъзможно уриниране.

КАК ПРОТИЧА ПРЕГЛЕДЪТ НА ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА?

Много мъже никога не са преминавали пълен преглед на простатата, но по най-високите международни медицински стандарти той не е просто PSA туморен маркер и разговор с лекаря, а задължително включва ехографско изследване, с което се оценява остатъчната урина, големината на жлезата, евентуални промени в структурата, наличие на камъни и препоръчително – ректално туширане за превенция на рака на простатата. Всичко трае около половин час и не е необходима никаква предварителна подготовка, освен да изпиете 500 мл вода преди прегледа, за да е пълен пикочния мехур.

Всички мъже на възраст над 50 години, със или без оплаквания, е необходимо веднъж  в годината да провеждат профилактични преглед на простатата с ехограф, IPSS индекс, ректално туширане и  изследване на туморен маркер /ПСА/.

В момента*, за да бъде по-достъпна тази консултация за голям брой мъже, в Хил клиник стойността на пълния пакет е намалена от 50 на 30 лв.

Запазете час предварително на тел. 02 439 3131.

 

*Валидност 30 юни 2023