Какво да очакваме след вазектомия

Вазектомията, която извършваме в Хил клиник, е без скалпел и целта е трайна, сигурна контрацепция. По време на самата процедура се използва упойка, затова мъжът не усеща нищо. След вазектомията може за има лек дискомфорт или тежест за около 10 дни, но в никакъв случай няма да усещате силна болка. Носенето на по-стегнато и удобно бельо, което да укрепва скротума може да помогне да се чувствате по-добре през този период на бързо възстановяване.

Препоръчително е да ограничите приемът на алкохол или съдоразширяващи медикаменти като аспирин 10 дни след манипулацията. Сауната и горещите вани не са добра идея. Също така не поставяйте лед директно върху кожата в областта на тестисите. Може да охладите зоната чрез студен компрес. Поддържайте добра хигиена.

Още същия ден, в който е извършена вазектомията може да шофирате и да се върнете към обичайното си ежедневие, стига да не вдигате големи тежести. Разходките не са препоръчителни първите няколко дни по време на възстановителния период. Следвайте инструкциите на лекаря, които ще получите непосредствено след процедурата в Хил клиник.

Тъй като по семепроводите има останали сперматозоиди е важно да се знае, че известно време след манипулацията  трябва да се използват контрацептиви. Нужни са около 20-30 еякулации, за да се изчисти семенната течност от тях. Вашият уролог може да насрочи консултация и лабораторно изследване до 12 седмици по-късно. Дори да не посетите лекаря за контролна консултация, задължително е около три месеца след вазектомията да направите контролна спермограма. Само така може вече да сте да сте сигурни, че еякулатът е свободен от сперматозоиди и да правите секс без опасност от нежелана бременност.

Позвънете за повече информация: 02 439 3131