Д-р Александър Боцевски – специалист уролог в Хил клиник

BotsevskiЗавършва специалност Медицина в Медицински Университет София, България през 2001 г.

През 2007 г. придобива специалност уролог в урологичната клиника на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“.

До момента – специалист уролог в Хил клиник.

 

 

 

 

 

 

Следдипломна квалификация

2003 г. Сертификат за ендоурология

2005 г. Сертификат за лазерна литотрипсия

2010 г. Курс по абдоминална ехография

2010 г. Сертификат за обучение и работа с GreenLight лазер за вапорицазия на доброкачествена хиперплазия на простатна жлеза

2012 г. Ултразвукова диагностика в урологията

Д-р Боцевски е сред водещите висококвалифицирани специалисти в България с най-голям опит в лазерната урология. Извършил самостоятелно и в екип стотици безкръвни лазерни операции на доброкачествено увеличена простата със Зелен лазер.

Научните му интереси са в областта на еднодневната безкръвна хирургия на простатна жлеза и лечението на рак на простатата. Има редица публикации в медицински издания у нас и в чужбина (включително е първият българин с публикация в престижното сп. The World Journal of Urology), както и участия в национални и международни симпозиуми и конгреси.

Д-р Александър Боцевски притежава огромен научен и клиничен опит в диагностиката и лечението на доброкачествени и злокачествени заболявания на простатата.

Чужди езици

Македонски и  английски език