Стриите могат да бъдат „изтрити“. Нашият опит.

Като естетична клиника с години опит в заличаването на стрии няма как да ви обещаем моментално и тотално заличаване. Истината е, че стрията представлява своеобразно разкъсване на кожата в дълбочина, затова за видим ефект се изискват по-продължителни терапии.

ПРЕВЕНЦИЯ

Не само лечението на вече съществуващи стрии, но и ограничаването на появата на нови е голямо предизвикателство. Много дами в началото на бременността започват да използват специализирани кремове и масла, но гараниция, че няма да се събудят един ден с набраздена кожа – няма. Все пак е добре в определени ситуации, които подлагат кожата на разтягане, напр. при бърз растеж през пуберитета, бързо покачване на килограми, системна терапия с кортикостероиди или при бременност, да се хидратира епидермиса с подходяща козметика. Важно е да се знае обаче, че стриите са атрофичен белег, който се появяват в дермата (по-дълбокия слой), а не на повърхността.

 

ФАКТОРИ, КОИТО ОКАЗВАТ ВЛИЯНИЕ

Еластичността на кожата е генетично предразположение, ако вашата майка има такива кожни дефекти е много вероятно и вие да се сдобиете с тях при определени условия. Но също така, макар и в минимална степен, еластичността и плътността се влияят от нашето хранене и начин на живот. Имайте предвид, че високите нива на хормона кортизол могат да се предпоставка за отслабване на еластиновите фибри. Веднъж вече създаден хормонален дисбаланс предопределя по-голяма вероятност от поява на стрии.

 

ЛЕЧЕНИЕ

Съвременната естетична медицина има добри варианти да лекува стриите. През годините съществуване на Хил клиник, към нас са се обърнали хиляди пациенти с молба да бъдат заличени стриите им. Практиката ни помогна да изградим работещ протокол за третиране, с който намаляването на изявата е възможна. Успехите ни се дължат на прилагане на комбинация от апаратни и инжекционни процедури (с колагеностимулиращи продукти), както и добавяне на домашна грижа с ретиноиди*. Основният стремеж при апаратите е да се създадат преднамерени и контролирани микронаранявания, които да дадат началото на оздравителен процес. С течение на времето кожата се възобновява, подобрява се структурата, текстурата и повърхността й. Това е и причината планът за третиране на стрии да продължава минимум 4 месеца, а отстоянието между отделните процедури да е поне 3 седмици. С по-голям успех се повлияват пресни стрии, но и при по-старите има значително подобрение.

 

При нужда от повече информация ни позвънете на 02 439 3131

 

*забранени по време на бременност

Етикети: