Тулиум лазер

tulium-laser

 

Екипът уролози на Хил клиник работи с усъвършенстван второ поколение Тулиум лазер, известен още като червен лазер. Тулиумът е немско качество, произведен от Starmedtec и устройството му позволява хирурга да работи прецизно и с фокусирана енергия.

 

След Зеления лазер, който е категоричен лидер в лазерната урология на простата Тулиум лазерът е вторият избор на лекарите. Част от пациентите с аденом на простатата са подходящи за лечение чрез Тулиум, като с него могат да се прилагат различни оперативни методи (вапоризации, енуклеации и вапорезекции) при случаи на ДПХ. 

Предимствата на операция с Тулиум (червен) лазер пред отворената традиционна операция:

  • съкращава времето под упойка
  • осигурява относителна безкръвност
  • намалява периода на катетеризация
  • гарантира бързо възстановяване
  • липсва разрез, няма зарастване, дренаж и не остава кожен белег

Всички тези преимущества са важни за субективното усещане на пациента по време на манипулацията и на следоперативния период.

За да разберете дали сте подходящи за лечение с Тулиум лазер е препоръчително да се подложите на ехографско изследване на простатата и консултация с наш уролог, който да прецени най-ефективния метод във Вашия случай.

При наличието на Тулиум лазер, заедно със Зелен лазер, който е новият „златен стандарт“ в съвременната урология, клиниката практически разполага с най-модерните и популярни системи за безкръвна операция на уголемена простата и е единствената в страната с такова технологично портфолио.

tulium laser www

 

Какви са техническите възможности, които предоставя на уролога Тулиум лазерът?

Като мобилен самостоятелен лазер Тулиум лазер Vela XL предоставя на уролога мощ от сто и двадесет вата концентрирана енергия. Поради високата му абсорбация на вода и оптимизираната дължина на вълната от 1.9nm той е идеален за отстраняване на хемостатична мека и твърда тъкан.

 

Обадете се, за да запазите час за консултация и профилактика на простатата на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.