Уролозите посрещат Movember 2017

3O0A4497 wwwПо време на пресконференция, проведена в Хил клиник на 13 ноември уролозите за поредна година посрещната Movember (международния месец на мъжкото здраве) с новина.

От особена важност за успешното излекуване на този вид рак е навременната му диагностика. За съжаление понякога редица биопсии показват фалшиво негативен резултат. Ракът напредва и онкологичният процес не може да се овладее. Тук на помощ на лекарите идва прицелната Fusion биопсия. Това е високотехнологичен хибриден метод, които изисква експертния труд на редица специалисти. На пресконференцията освен уролозите на Хил клиник д-р Боцевски, д-р Георгиев и д-р Деримачковски присъстваха доц. д-р Камелия Генова – Специалист ядрено-магнитен резонанс и д-р Полина Данаилова – патолог.

Благодарение изследванията ЯМР и Ехография урологът открива и маркира подозрителни зони в органа и взима биопсичен материал. След това множеството проби (до 40, докато традиционната биопсия предоставя едва 10-12) се предават за хистологично изследване. Методът е внедрен в най-модерните болници в света разказа испанският лекар д-р Санча, а в България с него първи и засега единствени работят уролозите на Хил клиник. В клиниката вече са направили десетки фюжън биопсии с иновативната апаратура, която като с детектор открива рака на простатата. Вместо да пътуват зад граница българите имат възможността да проведат това важно изследване в наше болнично заведение.

От Хил клиник съобщиха, че до края на месеца ще предоставят безплатно второ мнение на всички пациенти с простатен карцином.  3O0A4467 eee

Етикети: , ,