В Хил клиник лекуваме хъркането

Използването на радиочестотната термотерапия от квалифицираните УНГ-специалисти в Хил клиник осигурява абсолютна стерилност и безопасност на процедурата. Тя е комфортна и лека за пациента и гарантира 80 процента подобрение.

Най-често е достатъчна 1 до 2 процедури с интервал от 3-4 седмици, за да решите проблема с хъркането. Повторение на интервенцията се налага в малък процент от случаите. Няколко дни след процедурата е възможен лек дискомфорт в гърлото, като при болно гърло, което отшумява бързо.

Принципът на съвременната радиочестотна хирургия е използването на високочестотна радиовълна, водеща до загряване на тъканите и последваща коагулация. С помощта на тънък електрод прецизно се пунктира тъканта в точно определени позиции и по този начин се втвърдява и стяга увеличената и отпусната тъкан на мекото небце. В резултат на това се намалява значително вибрацията на мекото небце и елиминира основната причина за хъркането.

Успехът на този метод е свързан с корекция на меките тъкани на небцето като в резултат на лечението те стават по-плътни и еластични. Целта е да се елиминират вибрациите на небцето по време на сън и същевременно да се запазят функциите му.

Предимства при използването на радиочестотна термотерапия пред традиционните методи на лечение:

  • липсващо или минимално кървене
  • интервенцията не води до усложнения
  • не се налага болничен престой – това намалява в пъти цената на медицинската услуга
  • след процедурата пациентът може веднага да напусне лечебното заведение и да се върне към нормалния си ритъм на живот
  • не изисква прилагане на антибактериална и противовъзпалителна терапия в следоперативния период
  • кратко време за извършване на процедурата – около 10 минути, без болка с постигане на оптимални резултати
  • не е свързана с нарушена трудоспособност на пациента

След приключване на курс лечение пациентът се наслаждава на дълбок и освежаващ сън и забравя за хъркането.

Връщането на пълноценния сън  води до намалена раздразнителност, повишаване на активността и вниманието през деня и изцяло подобрено качество на живот.

Ако хъркането ви създава проблеми, не отлагайте срещата със специалистите на Хил клиник.

Обадете се, за да запазите час за консултация на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Етикети: , , , ,