XXII симпозиум по урология с участие на Хил клиник

По време на XXII – рия Национален симпозиум по урология, престижно събитие от календара на Българското дружество по ендоурология и ЕКЛ, специалистът от Хил клиник д-р Горан Деримачковски направи научно съобщение. Изследването в детайли беше публикувано и в текущия брой на сп. “УРОЛОГИЯ” том 23, брой 2/2017

Между март и декември 2016 г. в Хил клиник екип с негово участие проследява 110 пациенти със симптоми на долните пикочни пътища след прием на комбинация от фитопрепарати. По време на симпозиума резултатите от изследването бяха оповестени пред широката аудитория. Изводите са, че препаратите, съдържащи Сереноа репенс, Селен и Ликопен  намаляват честотата на уриниране през деня и неудържимия позив за уриниране, а при комбинация и с алфа блокер се наблюдава подобрение на симптомите по МПСИ и МУД .

симпозиум урология сандански 2017 хил клиник

Симптомите на долните пикочни пътища (СДПП) засягат мъже в различна възраст, но обичайно се появяват след навършване на 50 години и са причинени от доброкачествено уголемяване на простатната жлеза. Значително по-рядко се срещат при по-млади мъже.

Консултациите с уролог в Хил клиник стават с предварително запазване на час по телефона.

02/439 3131

Етикети: ,