Зеленият лазер – категорична алтернатива на отворената операция на простатата

В годишен доклад Американската урологична асоциация посочва Зеления лазер за нов „златен стандарт“ в урологията

d290_919В ежегодния си научен доклад за развитието на новите технологии и сравнение на резултатите от всички съществуващи урологични практики за лечение на доброкачествената хиперплазия на простатната жлеза, Американската урологична асоциация утвърждава лазерната вапоризация на простатата (позната още като Зелен лазер) за „една от най-добрите възможности за лечение на мъже с големи (над 100 гр.) простатни жлези“.

В доклада се казва още, че в световен мащаб в момента лазерната вапоризация (PVP) е „най-разпространената технология, използвана за лечение на заболявания на простатната жлеза“.

Зелен лазер – "златният стандарт" в лечението на увеличена простата

Зелен лазер – „златният стандарт“ в лечението на увеличена простата

Според американските специалисти доброкачествената хиперплазия на простатата ще продължава да бъде бреме за застаряващото мъжко население. Затова, според тях е от изключителна важност развитието на науката и изследванията в тази област. Сравнявайки новите лазерни технологии, се взимат предвид резултатите при пациентите от различните техники, защото технологичният прогрес нараства с много бързи темпове и медицинският пазар предлага много и различни варианти за лазерна намеса.

Зеленият лазер се посочва като категорично техническо достижение, признато в цял свят за еталон за лечение на аденома на простатната жлеза. Зеленият лазер е категорична алтернатива на отворените простатектомии, които доскоро са се прилагали масово на пациенти с аденом, тъй като този остарял метод крие големи рискове от обилна кръвозагуба; трансфузия; дълъг болничен престой и възможност за последващи инфекции.

Етикети: , , ,