Глутатионът – разковничето на красотата и младостта

Глутатионът е познат като единственият антиоксидант, който присъства във вътрешността на всяка наша клетка. Наричат го „супергерой“, защото непрекъснато и неуморно работи за обезвреждане на токсините и свободните радикали в организма.

Химическият му състав е на трипептид и съдържа глутамат, L-цистеин и глицин. За разлика от оралния прием, който е крайно неефективен, инервенозното му вливане гарантира изключително високо (над 99%) ниво на усвояемост. Чрез супербустъра, който прилагаме на пациентите си в Хил клиник, ние осигуряваме пълноценно абсорбиране на ценния антиоксидант, което води до значително подобрение на:

  • имунната система
  • състоянието на кожата и косата
  • хормоналния баланс

Глутатионът има научно доказано антираково действие. Той блокира надеждно свободните радикали в тялото, с което ограничава риска от развитие на злокачествени заболявания и на клетъчни мутации. Другата му важна роля е на хепаропротектор – осигурява оптимално функциониране на черния дроб и поддържа нормалните нива на чернодробните ензими. Наличието му в тялото създава условия за усвояването и на други антиоксиданти като вит. С и Е. Приемът на храни, богати на тези витамини може да се окаже безмислен, ако ви липсва глутатион! Не на последно място глутатионът участва в синтеза на протеини и на безценните Т-клетки, отговорни за имунитета.

Достатъчното количество глутатион в организма може да забави стареенето и да създаде условия за сияеща, равна като тен и с повишена еластичност кожа. В последните години учените достигат и до идеята, че нивата му пряко влияят върху продължителността на живота.

Вечно младата и енергична Нели Рангелова знае ползите от глутатиона и не пропуска терапия

Нашето тяло има способността да създава само глутатион, защото той е жизненоважен за функционирането му. За съжаление обаче редица фактори могат да попречат на задоволителния му синтез и сред тях са стресът, приемът на някои медикаменти, замърсената околна среда и електромагнитното излъчване – все причини, които модерния градски човек не може да избегне. Всяко възпаление в тялото също бързо изчерпва наличието му. Другата неприятна новина е, че с напредването на възрастта образуването на ценния антиоксидант драстично намалява. Дефицитът на глутатин може да бъде лесно компенсиран чрез интравенозна терапия на достъпна цена. В Хил клиник предлагаме специален супербустър, който е създаден на основата на глутатион с добавка на други важни за общото ви здравословно състояние субстанции.

 

За повече подробности не се колебайте да се свържете с нас: 02 439 3131.

 

 

 

Етикети: , , ,