Проблеми с костите?

проблеми с костите

Колкото и странно да звучи деформацията и патологията в костната система може да се дължи на факта, че не се излагате достатъчно на слънце. Недостигът на витамин Д, който през зимата тялото ни не успява да синтезира провокира проблеми с костите. Витамин Д като „с ключ” отваря костната клетка, за да допусне там калция, а когато през студения сезон сме дебело облечени и не се показваме много навън – липсата на този витамин е пагубна за костната система!

Учените твърдят, че въз основа на редица дългогодишни проучвания днес със сигурност се знае, че дефицитът витамин Д е свързан и с повишен риск от затлъстяване, рак, неврологични страдания, диабет, автоимунни заболявания.

Последните изследвания доказват, че той стимулира синтеза на тестостерон – хормон с много съществена роля в здравето и доброто физическо състояние. Наред със сексуалната активност, включваща регулиране на плодовитостта, сексуалното желание, мусксулната маса, тестостеронът спомага и за увеличаване на енергията, засилва производството на еритроцити защита против остеропороза. Тоест отново се връщаме към здравето на костната система!

Затова препоръчваме да направите скрининг за наличието на този витамин в достатъчна степен в тялото – заповядайте в лабораторията на Хил клиник, изследването е бързо и надеждно. Запишете час на 02 439 3131.

Освен това е добре да знаете, че дефицитът на този витамин може да създаде предпоставки за свръхтегло, диабет, автоимунни заболявания и 14 вида рак, а през зимата тази липса е много вероятна поради дебелото облекло и прекарването на по-голяма част от дена на закрито! Добрата новина е, че приемът на вит. D чрез таблетки или капки напълно компенсират този дефицит.

Етикети: ,