Високотехнологичен уред за измерване на телесните мазнини, водата в тялото и мускулната маса

Tanita BC418Разберете какво е съотношението на мастната тъкан към общото телесно тегло  – това е базова информация по пътя към постигане на здраво и изваяно тяло! Дали вашата метаболитна възраст съвпада с реалната? Пиете ли достатъчно вода? Достатъчно мускулна маса ли имате?

Хил клиник разполага с най-ново поколение уред, който позволява с голяма точност да се определи дали мазнините и водата в тялото ви са в здравословни стойности, каква е основната ви обмяна, метаболитната ви възраст и общата физическа форма.

Делът на телесните мазнини в тялото представлява съотношението на мастната тъкан към общото телесно тегло. Доказано е, че намаляването на излишните телесни мазнини намалява риска от настъпването на някои заболявания: високо артериално налягане, сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак.

Водата в тялото

Това е делът на течностите в човешкото тяло, изразени като процент от общото тегло

Водата играе значителна роля в много от процесите в тялото и се съдържа във всяка клетка и всеки орган. Поддържайки здравословен дела на водата в тялото, вие сте сигурни, че жизнените процеси в тялото протичат добре и без риск от здравословни проблеми.

Водата в тялото се променя през деня и през нощта. Тялото има склонност към дехидратация след продължителен нощен покой. В централните части на тялото се натрупва значително количество течности, които в течение на деня се разпределят равномерно. Обилното хранене, консумацията на алкохол, болест, менструация, спортна дейност могат да доведат до колебания в хидратирането.

Важно е да се установят дългосрочните изменения в дела на водата в тялото и да се поддържат неговите здравословни стойности.

Висцералната мастна тъкан

Това са мазнините, които се намират във вътрешната кухина на корема и обвиват жизненоважните органи, разположени там.

Изследванията са показали, че дори когато теглото и мастната тъкан остават постоянни, с напредване на възрастта разпределението на мастната тъкан се променя и се измества към областта около ханша. Когато поддържате висцералната мастна тъкан в здравословния диапазон, намалявате риска от определени заболявания (например на сърдечносъдовата система и високото артериално налягане). и предотвратявате появата на диабет тип 2.

Основната обмяна (BMR)

Изчисляване на количеството калории, които са необходими за вашата основна обмяна. Вашата BMR е минималната енергия, необходима на вашето тяло в покой, за да поддържа своите функции, включително дишането, кръвообращението, нервните функции и др. Вие изгаряте калории без значение какво правите, дори когато спите.

Около 70% от ежедневно консумираните калории се изразходват за основната обмяна. В допълнение при всеки вид активност се изразходва енергия. Колкото по-интензивна е тя, толкова повече калории се изгарят.

Вашата основна обмяна се влияе силно от дела на мускули в тялото ви. С нарастването на мускулна маса вие ускорявате основната обмяна.

С напредване на възрастта метаболизмът се променя: с физическото развитие на детето основната обмяна се увеличава. След достигане на своеобразен връх към 17 годишна възраст, тя постепенно започва да намалява.

По-засилената основна обмяна повишава разхода на калории и ви помага да намалите дела на мастната тъкан. По-забавената основна обмяна затруднява разграждането на мастната тъкан и намаляването на теглото като цяло.

Метаболитната възраст

Оценка на вашия BMR – показва средната възраст, на която съответства тази обмяна на веществата. Ако вашата BMR-възраст е по-висока от действителната, това е знак, че трябва да ускорите вашата обмяна. По-активната физическа дейност изгражда здрава мускулна тъкан и подобрява вашата метаболитна възраст.

Мускулната маса

Това е теглото на мускулите в тялото: скелетната, гладката мускулатура (като сърдечния мускул и мускулите на храносмилателния тракт) и водата, съдържаща се в мускулите. Мускулите играят важна роля, тъй като функционират като двигател, нуждаещ се от енергия. С нарастване на мускулатурата се увеличава и разходът на енергия, а оттук и телесното тегло.

Ако искате да увеличите мускулната си маса в Хил клиник разполагаме с двата най-добри апарата за мускулна стимулация чрез електромагнитна технология с висока интензивност: EM Body и  Starformer.

Стойността за физическата форма

Оценка на физиката на вашето тяло в съответствие със съотношението между мастната и мускулната маса в тялото. При по-голяма активност и редукция на дела на телесните мазнини тази стойност се променя. Дори когато теглото ви остава непроменено, делът на мускулните и телесните мазнини може да се променя, като това ви прави по-здрави и снижава определени рискове за здравето.

 

ПОЗВЪНЕТЕ НИ, ЗА ДА ПРЕДЛОЖИМ ЧАС ЗА ИЗМЕРВАНЕТО: 02 439 3131