Възстановяване след раждане

В живота на всяка млада майка настъпва момент, в който след като престане да кърми се съсредоточава върху това как да си върне предишната фигура. При раждането жената губи от теглото си около 6 кг. Но по време на бременността тя вече е наддала доста повече.

Възстановяването след раждане при всяка жена протича различно – някои рязко отслабват и дори стават по-стройни от преди без никакви усилия, други обаче напълняват още. Това зависи както от начина на живот, така и от хормоналния фон. Заради напълняването всяка жена се замисля за избор на режим на хранене, с който максимално бързо и безвредно да възстанови фигурата си.

Какво се случва на практика?

Жената попада в лабиринти от информация, разнообразни методи за отслабване и диети, обещаващи скоростен резултат. Започва да опитва ту едно, ту друго, да ги комбинира, а желаният ефект така и не настъпва или, ако го има, е много краткотраен. И тук идва въпросът: как да изберем режим на хранене, който да възстанови фигурата ни без да навреди на здравословното ни състояние?

Хил клиник разполага със специализирано отделение Диетология, насочено към решаване на проблема с излишните килограми, натрупани след бременността и раждането. Консултациите се извършват от специалист-диетолог и могат да бъдат комбинирани с дерматолог и кинезитерапевт.

По този начин чрез комплексен подход, обединяващ достиженията на диетологията със специфични дерматологични процедури и физически упражнения, може да се гарантира бързо и ефективно възстановяване на фигурата.

Как се изготвя индивидуалният режим на хранене в Хил клиник?

Диетичният режим се изготвя след подробен анализ на хранителните навици, ритъм на живот, вкусови предпочитания.

На първо място се отчитат индивидуалните параметри:

  • изчислява се енергийността на обичайния хранителен прием
  • извършват се антропометрични измервания
  • определя се ИТМ (индекс на телесната маса);
  • установява се телесен състав – % мазнини, % водно съдържание, мускулна маса в килограми, висцерална мастна тъкан, минерално костно съдържание, метаболитна възраст, ниво на физическа активност, основна обмяна

След това се назначават група от лабораторни изследвания, които да отчетат здравословното състояние, да покажат индивидуални особености и да послужат за основа при съставяне на персонален режим на хранене. Изключително място заема тестът за хранителна нетолерантност, чрез който се идентифицират хранителни продукти, към които организмът проявява непоносимост и са в основата на определени негови негативни реакции.

Какви са предимствата на индивидуалния режим на хранене?

Не ви преследва постоянно мисълта за храна.

Това е основното – нямате неконтролируеми пристъпи на глад, при които не сте в състояние да се въздържите и се нахвърляте на храна. Чувството за глад се появява отвреме-навреме, но е напълно по силите ви да се справите с това.

Теглото намалява

В първите дни този процес протича доста бързо, след което постепенно се забавя и с времето се преустановява.

След 2 седмици чувствате лекота и свежест

Имате усещането, че тялото ви се подмладява. Подобрява се настроението. Повишава се работоспособността

Максимално се доближавате до идеалното си тегло и успешно задържате резултата

За категоричен ефект диетичният режим може да се комбинира с процедури Вела шейп, с които се премахва целулита и се  моделират контурите на тялото с 2-10 см. Като резултат се изглажда релефа на кожата, подобрява се мускулният тонус, премахват се мастните депа, активира се изработването на колаген и еластин. Антицелулитната терапия в комбинация с мезотерапия може още по-интензивно да възстанови и преструктурира увредената тъкан на корема, ханша и бедрата.

Разширените капиларни мрежи по краката следствие бременността могат да бъдат третирани с лазер веднага след като майката спре да кърми. Ефектът е отличен и се постига често само с една-единствена процедура.

Какво по-добро решение от това да се освободите от излишните килограми и да се радвайте на майчинството в перфектна форма?

 

За повече информация: 02 439 3131