Екипът на Хил клиник премахна успешно 340-грамова простата!

Обичайните размери на простатата са 20 куб. см., но с напредване на възрастта обемът се увеличава около 5-8 пъти, затруднявайки силно уринирането.

Пациент на 68 г. от гр. Варна с простатна жлеза 340 куб. см. беше опериран успешно със Зелен лазер чрез метода на енуклеация в Хил клиник. Работата с толкова хиперплазирала жлеза за първи път в България се извършва безкръвно, безрисково и бързо с помощта на Зелен лазер!

Екипът уролози под ръководството на д-р Санча с брилятна точност отделят простатата и я изваждат от тялото. Обичайната практика е такива пациенти да бъдат подложени на тежка, продължителна отворена операция. След повече от 800 оперирани със зелената лазерна енергия мъже, обаче уменията на уролозите са на ниво те да могат да извършат интервенция с голяма сложност като премахването на жлеза с обем над 300 куб. см.! Забележителната функционалност на Зеления лазер в комбинация с медицинския метод енуклеация, доведен до съвършенство от д-р Санча, дават нови хоризонти на лечението на особено големи простати.

Простатата 340 куб. см преди операция със Зелен лазер

Простатата 340 куб. см преди операция със Зелен лазер

 

 

Простатната жлеза е толкова голяма, че не може да бъде обхваната в ехографското изображение.

 

Простатата я няма, пациентът е запазил континенция!

Простатата я няма, пациентът е запазил континенция!

 

 

 

На десетия ден след операцията пациентът се е възстановил напълно, няма инконтиненция /неволно изпускане на урина/ и се чувства отлично.

 

 

 

След интервенцията пациентът г-н Георги Георгиев не можеше да прикрие вълнението си от впечатленията за екипа и клиниката:

Georgiev„Всички лекари ми казваха, че е абсолютно немислимо е толкова огромна простата, над 15 пъти по-голяма от обичайното, да се премахне по безкръвен начин. Препоръчваха ми скалпел, щеше да е като касапница. Не бях съгласен! Дойдох на преглед в Хил клиник, където имат несъмнено най-голям опит с лазерите. Само те не ме върнаха, а ми предложиха енуклеация със Зелен лазер. Аз съм електроинженер, доста се интересувам от новостите, бях чел и за Зеления лазер, разбира се. Веднага се реших на операцията, буквално на следващия ден!

Екипът е ФАНТАСТИЧЕН, извършваха всичко уверено и концентрирано, като части на отлично действащ огромен механизъм. Аз наблюдавах на екрана как д-р Санча с помощта на лазерната енергия работи върху простатата ми. Когато свърши, беше целия потен, но ми се усмихна. Явно не беше лесно да се справи с 340-грамовата ми простата, но всичко мина по перфектен начин.

Дали съм доволен? Повече от доволен съм. Платих за операцията, но твърдя, че парите, които дадох са малко в сравнение с това, което получих. Хил клиник извън всяко съмнение са уникални професионалисти, на световно ниво.

 

Коментарът на гостуващия от САЩ топ-уролог от Университетската болница в Харвард, където също ползват Зелен лазер при пациенти с увеличена простата е:

 

16496

Това, което наблюдавах днес в Хил клиник е шедьовър, произведение на изкуството, невероятна хирургична работа!

проф. д-р Шахин Табатабай

Етикети: , , , , ,