Безкръвна операция на простата

В медицината безкръвни се наричат обикновено ендоскопските операции, когато в тялото се прониква не чрез голям разрез, направен със скалпел, а през микроскопични отвори на коремната стена. Коремната кухина се изпълва с газ, който осигурява достатъчно пространство, за да се извършат фини хирургични процедури.

Работи се със специални инструменти и видеокамера, за да наблюдава хирургът вътрешните органи на екран. В същото време неговите асистенти, медицински сестри и анестезиологичен екип ясно виждат всяко действие и могат да реагират адекватно, да са по-полезни на уролога.

Подходът осигурява минимална загуба на кръв и много бързо зарастване на разрезите. Това е модерна хирургична техника, която освен отлично оборудване изисква и умения на опитен специалист, за да се постигне желания резултат.

Безкръвна операция при рак на простатата

Ендоскопската операция при рак на простатата освен щадяща за пациента е и изключително ефективна за уролога, защото той получава възможност за многократно оптично увеличение на мястото, където работи. Това увеличение позволява прецизност и бързина, която е непостижима при традиционната хирургия. Казват, че най-добрият хирург е бързият хирург, а безкръвните операции са няколко часа по-кратки отколкото традиционната хирургия.

Предимства на безкръвните операции в сравнение с отворената хирургия:

  • Анестезията (упойката), от която се страхуват толкова много пациенти, при безкръвната операция е значително по-лека, а на анестезиологът не се налага продължително време да се старае да поддържа физиологичните параметри в норма; 
  • При лапароскопските операции се наблюдват значително по-малко сраствания и усложнения;
  • Постоперативната болка е по-слаба и болничният престой е по-кратък и лек.
  • Възстановяването е бързо. Липсва зашиване, зарастване, махане на конци, инфекции, а в последствие и белези. 

Безкръвна операция при аденом на простатата

Безкръвна операция при аденом на простатата

Когато говорим за лазерна простатна хирургия при доброкачествено увеличена простата дори не са нужни разрези, тъй като до простатата се достига през естествените отвори на тялото – в случая чрез тръбичката, през която преминава урината от пикочния мехур навън (уретра).

Безкръвната операция със Зелен лазер е новия „златен стандарт“ в урологията и многогодишната практика доказва висока ефективност. Урологът прониква с микротънко лазерно влакно и достига до увеличената простата. Дължината на лазерния лъч е съобразена със спецификата на богатоснабдената с кръв простатна тъкан и буквално я изпарява.

При големи простати се използва друга техника, при която жлезата се отделя, раздробява се на миниатюри частици и се извежда извън тялото.

И двата метода осигуряват изключително бърза манипулация, практически без загуба на кръв, безболезненост, спинална анестезия (подходяща при пациенти с други съпътстващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми) и ниска травматичност.

След безкръвното лазерно отстраняване на простатата, което продължава средно около час, пациентът се изписва най-късно 24 часа по-късно, отново на крака, работоспособен и без мъчителните симптоми на увеличената простата. Безкръвната лазерна операция на доброкачествено увеличена простата гарантира запазването на сексуалната функция на мъжа.

Ако страдате от рак на простатата, не се колебайте да се консултирате с нашите специалисти дали сте подходящ за безкръвна операция на простата.

Обадете се, за да запазите час на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.