Хранителна непоносимост (нетолерантност)

Тестът за хранителна непоносимост е количествен и показва различната степен на нетолерантност, която организмът има към даден продукт

Организмът ни реагира по различен начин към храни и напитки като към част от тях е толерантен, а към друга създава антитела.

Този специфичен отговор на тялото ни не бива да се бърка с алергията, която има силни реакции на прекомерна имунна защита, проявяващи се чрез кожни обриви, надуване на лигавицата, повишено отделяне на секрети, кихане и др.

Хранителната несъвместимост или т.нар. нетолерантност се проявява чрез по-деликатни симптоми и по-плавно. Това е причината често хората да не подозират, че дадена храна предизвиква определен проблем.

Типичната симптоматика включва:

  • наднормено тегло
  • кожни обриви, акне
  • отпадналост, липса на енергия
  • колит, гастрит, коремно подуване
  • упорит и болезнен синузит
  • хронично главоболие

Почти всеки четвърти човек е развил хранителна непоносимост. Вреден за организма може да стане практически всеки продукт, но в домашни условия това не може да бъде точно установено. Състоянието се диагностицира надеждно само чрез лабораторно изследване на IgG антителата във вашата кръв.

За провеждането му е необходима капка кръв, взета от пръста. Резултатите от теста е добре да бъдат коментирани с диетолог, защото хранителната нетолерантност се лекува чрез специален диетичен режим.

За разлика от т.нар. Вега тестовете имунологичният лабораторен тест разчита на точна медицинска методика, която изследва по научен път реакцията на тялото към образци на най-употребяваните хранителни продукти.

За да запазите час за провеждане на Тест за хранителна непоносимост се обадете на 02 439 3131.
Етикети: , , , ,