Кога да направим тест за хранителна нетолерантност?

Хранителната непоносимост е една от най-честите причини за промяна на чревната пропускливост. Когато това се случи, то влияе върху цялостното ви здраве и кондиция. Тестът помага да разберете точно кои продукти не се усвояват добре от организма ви и да ги избягвате така, че да преодолеете имунния отговор на тялото към тях.

Тестът не само открива евентуална нетолерантност към храна, но резултатите му са количествени, те показват силна, умерена и слаба нетолерантност. Като спазвате препоръките, които придружават индивидуалните ви лабораторни резултати, ще подобрите функциите на червата, ще „изчистите“ атолерансите и ще подобрите цялостното си здраве и качество на живот.

Научно доказано е, че атолерансите предизвикват множество неприятни симптоми, които могат да бъдат преодолени по нелекарствен път, чрез ограничаване приема на определени храни. Когато диетата е съобразена с нетолерантностите ви към определени продукти, ефектът е не само сваляне на излишните килограми, но и облекчаване на състояния като акне, екземи, суха кожа, атопичен дерматит, колит, астма, синузит, непрекъсната умора, подтиснато настроение, коремно подуване, задържане на вода. Симптомите са наистина много и разнообразни.

Изследването е подходящо за всички възрасти, прави се в лабораторни условия, а резултатите му са клинично достоверни.

Ако тестът изолира IgG тела към повече от 3-4 храни е препоръчително да се консултирате с нашия диетолог, за да може той да състави индивидуален хранителен режим без да рискувате да създадете дефицити на основни вещества, от които се нуждае тялото ви.

На разположение сме за допълнителна информация на 02 439 3131.

Етикети: ,